Piept de pui pane cu brocoli gratinat

piept pui brocoliIngrediente
1 piept de pui taiat fasii
3 oua
faina
sare
piper
ulei
1 buchet de brocoli
50 gr telemea rasa
50 gr cascaval ras
2-3 triunghiuri de branza topita
1 ceasca smantana pentru gatit

Mod de preparare
Se pun la fiert in oale separate pieptul de pui si buchetul de brocoli.

Se fierb cam 10 minute din momentulin care incepe sa clocotesca apa.

Se desface buchetul de brocoli si se aranjeaza intr-o tava. Intr-o cratita separat se prepara toppingul pentru brocoli astfel: se amesteca branza topita cu telemeaua, cascavalul si smantana si se tine pe foc amestecand pana se omogenizeaza compozitia; daca trebuie, se mai adauga smantana. Aceasta compozitie se toarna uniform peste brocoli si se introduce tava la cuptor pana ce branza este usor rumenita.

Cat timp brocoli-ul este la cuptor preparam pieptul de pui pane.

Se bat ouale foarte bine, se adauga 2 linguri de faina si se potriveste de sare si piper. Fasiile din piepul de pui se dau prin faina, prin compozitia de oua si se pun la prajit in uleiul incins pe ambele parti.

Comentarii

comentarii