Prăjitura toamnei: Prăjitura cu mere a Angelei

Ador prajitura cu mere din cel putin doua motive:unu,este foarte gustoasa si doi,nu-ti mai vine sa iesi din bucatarie, arome de neegalat.Pe langa motivele principale mai putem spune ca e sanatoasa,naturala,se prepara usor si alte cate.Cand parcurgeti reteta sa nu va sperie numarul mare de etape,toate sunt foarte usoare si scurte,dar trebuie parcurse! Acum, sa trecem la treaba!

Pentru foi,avem nevoie de:

                         – faina…500 g
                         – oua…2 bucati
                         – margarina…200 g
                         – zahar…150 g
                         – zahar vanilinat…1 plic(8g)
                         – praf de copt…1 plic(10g)
                         – sare…1/2 lingutita
Pentru umplutura,avem nevoie de: 
                         – mere…2 kg
                         – zahar…100 g
                         – gris…3 linguri
*timp de preparare…~45 minute,coacere 35-40 minute
**tava 35×25 cm
Etape de lucru:

1. Pregatim ingredientele pentru foi.

Preparare prajitura cu mere-ingrediente
2. Acum punem intr-un vas margarina(la temperatura camerei),o mixam,adaugam zaharul pentru foi si omogenizam compozitia.
Preparare prajitura cu mere-etapa2
3. Adaugam ouale si omogenizam compozitia.
Preparare prajitura cu mere-etapa3
4. Acum adaugam zaharul vanilinat,praful de copt,sarea,si omogenizam din nou compozitia.
Preparare prajitura cu mere-etapa4
5. Adaugam treptat faina,omogenizam cu mixerul pana incepe sa capete consistenta.
Preparare prajitura cu mere-etapa5
6. Cand aluatul devine consistent,trecem la framantare manuala.
Preparare prajitura cu mere-etapa6
7. Cand terminam framantarea,punem aluatul intr-un vas,acoperim cu o folie alimentara si il lasam la rece 30 minute.
Preparare prajitura cu mere-etapa7
8. Acum pregatim ingredientele pentru umplutura si curatam merele.
Preparare prajitura cu mere-etapa8
9. Razuim merele prin razatoarea mare,adaugam jumatate din gris si omogenizam compozitia.
Preparare prajitura cu mere-etapa9
10. Adaugam zaharul pentru umplutura si omogenizam din nou.Am terminat cu umplutura.
Preparare prajitura cu mere-etapa10
11. Impartim aluatul in doua parti egale si pregatim tava pentru cuptor,tapetata cu hartie de copt.
Preparare prajitura cu mere-etapa11
12. Intindem prima foaie,o punem in tava,presaram restul de gris,adaugam unplutura de mere si o intindem uniform.
Preparare prajitura cu mere-etapa12
13. Acum intindem a doua foaie si o asezam in tava peste umplutura de mere.Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.
Preparare prajitura cu mere-etapa13
14. Dupa scurgerea timpului,cand prajitura a prins o culoare aramie,scoatem tava si o lasam la racit.
Preparare prajitura cu mere-etapa14
15. Dupa ce s-a racit,portionam dupa preferinta si pudram cu zahar.
Preparare prajitura cu mere-etapa15
Va doresc,pofta buna!
O reteta de Angela Petric. Afa si inceraca si alte retete ale Angelei, intrand aici: http://www.reteteangela.com/2015/02/prajitura-cu-mere.html  

Comentarii

comentarii