Primavara de Craciun. Temperaturile vor ajunge pana la 17 grade. Vezi prognoza meteo

peisaj iarnaTemperaturile maximele vor trece de 15 grade Celsius in ziua de Craciun, iar in sudul Banatului s-ar putea inregistra chiar 17 grade, potrivit estimarilor meteorogilor.

Acestea sunt temperaturi cu 10 grade mai ridicate fata de normalul perioadei.

In parte de sud si est a tarii, va fi o vreme normala pentru perioada in care ne aflam, astfel ca temperaturile vor ajunge la 4-5 grade Celsius.

Meteorologii spun ca in vestul tarii va fi foarte cald pentru aceasta perioada, insa nu aceleasi temperaturi de primavara vor fi in zona Moldovei.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Sambata noapte (22/23 decembrie)

In tara, vremea va fi rece, geroasa in regiunile din jumatatea estica a teritoriului. Cerul va fi temporar noros si va fulgui, local in zona de munte si izolat in rest. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile minime se vor situa intre -14 si -4 grade, mai coborate in nordul Moldovei si in depresiuni. Spre dimineata, in zonele joase indeosebi din estul si sudul tarii, local se va forma ceata asociata cu depunere de chiciura.

In Bucuresti, vremea va fi rece. Cerul va fi mai mult noros, iar vantul va sufla slab. Temperatura minima va fi in jur de -8 grade. Vor fi conditii de ceata si chiciura.


Duminica (23 decembrie)

In tara, in regiunile extracarpatice vremea se va mentine rece, geroasa mai ales dimineata si noaptea. In aceste zone cerul va fi mai mult noros, cu ceata izolat persistenta, asociata cu chiciura si fulguieli. In regiunile intracarpatice, cerul va fi temporar noros si, pe arii extinse, in a doua parte a intervalului vor cadea precipitatii mixte si vor fi conditii de formare a poleiului. Vantul va sufla in general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -13 spre -12 grade in nordul Moldovei pana la 2 – 3 grade in sudul Banatului, iar cele minime intre -18 si -8 grade, mai ridicate in regiunile vestice.Presiunea atmosferica va fi in scadere in regiunile intracarpatice, iar in celelalte regiuni nu va avea modificari semnificative.

In Bucuresti, vremea va fi deosebit de rece pentru aceasta data. Cerul va fi mai mult noros, cu ceata si chiciura, indeosebi la inceputul si la sfarsitul intervalului. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi in jur de -6 grade, iar cea minima va fi de -9 spre -8 grade. Presiunea atmosferica nu va avea modificari semnificative.

Luni (24 decembrie)

In tara, vremea se va mentine rece, geroasa dimineata in nordul Moldovei si in zonele depresionare, iar in restul teritoriului valorile termice vor continua sa creasca, cu precadere in regiunile vestice. In zonele joase, indeosebi din sudul si estul tarii local va fi ceata, izolat persistenta, asociata cu depunere de chiciura. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu innorari temporare in prima parte a zilei cand, pe arii restranse se vor semnala precipitatii slabe, mixte si vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la -10 grade in moldova pana in jur de 10 grade in sudul Banatului. Temperaturile minime se vor incadra intre -10 si 2 grade, mai ridicate in Dealurile de Vest. Presiunea atmosferica va continua sa scada.

In Bucuresti, vremea va fi rece pentru aceasta data. Cerul va fi temporar noros. Mai ales dimineata si noaptea va fi ceata asociata cu chiciura. Vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi de -5 spre -4 grade, iar cea minima de -9 spre -7 grade. Presiunea atmosferica va fi in scadere.

Marti (25 decembrie)

In tara, vremea se va incalzi cu precadere in regiunile vestice, la deal si la munte, unde cerul va fi variabil. In zonele joase, indeosebi din sudul si sud-estul tarii local se va semnala ceata, izolat persistenta. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte precum si in regiunile vestice si sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 15 grade, mai coborate in zonele cu ceata persistenta, dar si usor mai ridicate in sudul Banatului pana spre 17 grade, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -7 si 7 grade.

In Bucuresti, vremea se va incalzi. Cerul va fi temporar noros, iar noaptea si dimineata vor fi conditii de ceata. Vantul va sufla slab. Temperatura maxima va fi de 4 – 5 grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 1 grad.

rol.ro

Comentarii

comentarii