Protest si la Resita față de modificarea Codului Fiscal şi a legilor Justiţiei

Actualitate

Aproximativ 25 de resiteni au protestat duminica seara la Resita in Centrul Civic. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind Codul Fiscal a fost publicată în Monitorul Oficial vineri seară, la două zile de la adoptarea de către Cabinetul Tudose.

Una dintre principalele prevederi ale ordonanţei este reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, măsură contestată mai ales de primari, care spun că vor rămâne fără bani de investiţii, iar unele administraţii locale ar putea intra în incapacitate de plată, Cabinetul Tudose explicând însă că măsura „are scopul să reducă presiunea fiscală asupra veniturilor populaţiei şi, implicit, să contribuie la creşterea nivelului de trai, precum şi să încurajeze mediul de afaceri, în specialîn ceea ce priveşte creşterea investiţiilor”.

Noile modificări fiscale sunt criticate de către sindicate şi patronate, deopotrivă, precum şi de către preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că „marea revoluţie fiscală” se transformă într-o „bulversare fiscală” ce va băga România „într-o aventură economică şi fiscală cu final trist”.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments