RECOMANDĂRI PENTRU CIRCULAȚIA ÎN CONDIȚIILE UNUI TRAFIC AGLOMERAT

Politie

Astăzi se așteaptă creșteri ale valorilor de trafic pe toate drumurile naționale. Polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să țină seama de condițiile meteorologice și de traficul aglomerat specific după vacanța de Paște.

La această oră se circulă normal în județul Caraș-Severin, fără dificultăți, însă șoselele se aglomerează pe măsură ce oamenii se întorc acasă din minivacanţa de Paşte.

Politiștii rutieri vor fi prezenți pe principalele artere rutiere și vor acționa cu preponderență pentru fluidizarea traficului, folosind toate sistemele de supraveghere video aflate în dotare. Creşterea siguranţei rutiere reprezintă o prioritate pentru Poliția Română astfel că recomandăm cetăţenilor ca atunci când se află la volan, să ţină seama de următoarele sfaturi:

§ Adoptaţi o manieră prudentă de conducere şi adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic!
§ Dacă partea carosabilă este umedă, circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare, în astfel de condiţii, este mult mai mare!
§ În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile; Nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!
§ Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă!
§ Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Evitaţi să vorbiţi la telefonul mobil în timp ce conduceţi maşina, dacă nu aveţi ataşat la acesta dispozitivul de tip “hands-free”!
§ Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

DRUM BUN !

Comments

comments

Powered by Facebook Comments