Reguli pentru cei care poarta lentile de contact

Sănatate

Daca inlocuiti ochelarii de vedere cu lentile de contact trebuie sa stiti ca puteti fi mult mai usor predispusi la infectii daca nu respectati anumite reguli. Acelasi lucru este valabil si pentru cei care poarta lentile de contact colorate din motive de estetica. Din practica generala s-a dovedit ca lentilele de contact pot genera infectii serioase ale ochilor daca nu sunt respectate cateva reguli de baza:

lentile contact

– Nu folositi lentile de contact pana nu consultati un medic oftalmolog, care dupa examinare va poate recomanda lentilele de care aveti nevoie.

– Respectati igiena zilnica a lentilelor. Mainile trebuie sa fie spalate si uscate, iar lentilele cat si dispozitivul de pastrare vor fi curatate cu solutia de intretinere. Nu se refoloseste sub nici o forma solutia de intretinere pentru o noua curatare a lentilelor. Inainte de folosirea lentilelor se recomanda clatirea lor cu solutie de clorura de sodiu in procent de 0,9%.

Aveti grija si de dispozitivul de pastrare al lentilelor, pe care nu ar trebui sa-l folositi fara sa-l curatati cu aceeasi solutie si sa-l schimbati la 2-3 luni.

– Nu dormiti cu lentilele de contact la ochi. Chiar daca unii producatori garanteaza folosirea lentilelor mai multe zile fara pauza s-au intamplat multe cazuri de infectii.

Greseli pe care le faci cu lentilele de contact

– Nu purtati lentilele de contact nici la dus, nici cand mergeti la piscina, sau oriunde altundeva unde pot lua contact cu apa. Pot aparea infectii grave ale corneei din cauza contactului cu microorganismele existente in aceste medii.

– La orice senzatie de disconfort (usturime, roseata ochilor, vedere incetosata etc) mergeti la medic pentru o examinare.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments