Sa slabim cu cap: mic dejun, pranz, gustare si cina – 1.300 de calorii

Iata cum arata un meniu de 1.300 de calorii pe zi este minimum cat ar trebui sa manance oricine care vrea sa slabeascaToata lumea stie ca pentru a slabi trebuie redus aportul caloric si, de preferinta, de crescut activitatea fizica zilnica astfel incat sa accelerezi arderile. Dar nu toti stiu ce ar putea manca la mic dejun, pranz, gustare si cina astfel incat sa slabeasca, de preferinta fara sa faca foamea, cu atat mai putin cu cat nu tuturor le este usor sa estimeze caloriile pe care le ingereaza cu alimentele pe care le consuma zilnic. Un aport caloric de pana in 1.800 de calorii este potrivit femeilor nu foarte active fizic care vor sa slabeasca, in timp ce un aport caloric de aproximativ 2.300 este recomandat barbatilor. Cifrele acestea pot, bineinteles, sa varieze in functie de zi, de starea fizica si de efortul fizic depus.

In continuarea, va prezentam ce poti manca zi de zi la mic dejun, la gustare, la pranz si la cina astfel incat sa slabesti, dar si cate calorii au portiile! Precizam de la bun inceput ca gustarea care se ia intre mese poate fi consumata in functie de necesitati: daca va paleste mai repede foamea o puteti manca intre mic dejun si pranz, dar daca va stiti persoane care au nevoie de mai multa energie dupa-masa o puteti consuma intre pranz si cina. Totodata, nu uitati: cina trebuie luata cu cel putin 3 ore inainte de culcare, titrează Lyla.

Mic dejun:
Omleta din 2 oua – circa 140 de calorii daca e preparata fara pic de ulei, intr-o tigaie antiaderenta
Un ardei capia – acesta are aproximativ 85 de grame si doar 25 de calorii
O felie de paine neagra sau intermediara – aproximati 35 de grame si circa 80 de calorii
150 de mililitri de lapte de 1,5% grasime – circa 65 de calorii
O felie de chec de circa un centimetru grosime – aproximativ 20-30 de grame, intre 80 si 110 calorii
O ceasca de cafea fara zahar
Puteti alege sa taiati bucatele ardeiul capia si sa il puneti in omleta sau sa il mancati separat. Totodata, puteti bate ouale cu laptele pentru a face omleta mai pufoasa sau puteti il bea ca “desert” la final: laptele amestecat cu cafeaua, baut cand mancati felia de chec. Oricum ar fi, acest mic dejun este deopotriva sanatos, consistent din punct de vedere al nutrienti si nu depaseste 400 de calorii.

Gustare:
150 de grame de capsuni – 50 de calorii
160 de grame de iaurt degresat – 45 de calorii
30 de grame de seminte amestecate – 140 de calorii
Aceasta gustare va avea aproximativ 235 de calorii si o puteti fie consuma toata deodata, fie impartita in doua.

Pranz:
160 de grame de iaurt degresat – 45 de calorii
O banana de marime medie – are circa 120 de grame si 100 de calorii
Musli – 35 de grame, adica doua linguri pline, inseamna circa 130 de calorii

In cazul musli, indicat ar fi sa va cumparati chiar voi fulgii de ovaz, taratele de grau, fibrele de mar, merisoare, seminte de in, seminte chia, migdale, alune de padure, stafide, fulgi de cocos sau orice alt fel de produse, uitandu-va atent pe etichete. In felul acesta, puteti controla exact aportul de zahar pe care il introduceti in organism. Daca cumparati cereale deja “asamblate”, riscati sa introduceti in corp si indulcitori de care nu aveti nevoie. In felul acesta, veti avea parte de un pranz de doar 275 de calorii.

Cina:
O conserva de ton – alegeti una care nu contine ulei. Aproximativ 180 de grame de ton vor avea circa 150 de calorii
4 ridichi – circa 65 de grame si doar 10 calorii
O rosie sau doua rosii mai mici – circa 160 de grame si doar 30 de calorii
Un castravete de marime medie – circa 65 de grame si doar 8 calorii
Salata verde – 120 de grame si doar 25 de calorii
Un pahar de vin rosu demisec sau demidulce – 100 de militri au intre 80 si 110 calorii

Veti fi surprinsi cat de consistenta, gustoasa si MARE este, in realitate, salata, aceasta cina avand nu mai mult de 350 de calorii.

Acest meniu de o zi are aproximativ 1.260 de calorii, deci chiar mai putin de 1.300 de calorii, aport de calorii minim pentru o persoana pentru a putea slabi. De altfel, chiar se mai pot adauga si alte alimente sau se pot imbogati portiile astfel incat sa se atinga 1.500 de calorii, un aport caloric care, din punct de vedere nutritional, ar fi mai bogat si, implicit, mai recomandat pentru sanatate!

Comentarii

comentarii