Șerpăria dintre Reșița Sud și Reșița Nord – vegetație ca în codru între cele două stații CFR

În perioada 05-12 august 2014, inspectori din cadrul Serviciului Public-Gospodărie Urbană şi Mediu- au efectuat verificări în zona liniilor de cale ferată privind modul de întreţinere a terenurilor CFR, dar care se află totuși pe teritoriul Municipiului Reșița.
În urma controalelor, s-au constatat următoarele:
– În zona cuprinsă între trecerea de nivel cu calea ferată dintre Str. Fântânilor (adica la mai puțin de 250 de m de centrul orașului) şi pasajul Intim, nu au fost luate măsurile necesare de curăţare, tăiere, defrişare a vegetaţiei şi igienizare a terenurilor din zona de siguranţă a liniilor de cale ferată. Terenurile se află în proprietatea societăţii- Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. Bucureşti, Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara. Mai exact, acolo te mănâncă șerpii, la propriu. Tufele și iarba sunt atât de mari încât îți face impresia că ești pe maidan sau în plin codru și nici de cum la nici 250 de metri de centrul civic al orașului.
Pentru nerespectarea obligaţiilor privind întreţinerea acestor terenuri, societatea respectivă a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.500 de lei, conform HCL nr. 69/2014.
– Mai departe; pe terenul situat în Reşiţa, Str. Mociur- CF nr. 31596- Stația de remiză locomotive, se aflau depozite temporare de pământ dar, începând din data de 11 august 2014, au fost demarate lucrările de excavare şi salubrizare a amplasamentului. Terenul este deţinut de S.N.T.F.C. CFR Călători-SA, Sucursala de Transport Feroviar de Călători Timişoara. În altă ordine de idei, trebuie spus că ,,respectivul depozit de pământ – la prima vedere” nu este altceva decât ,,cărbune” exploatat din cariera de la Doman și care trebuia să ajungă pe la termocentrala de la Mintia, dar între timp, afacerea a intrat în vizorul DNA ( aia de la București) și totul s-a terminat brusc. Adică, afacerea s-a încheiat în câteva zile și totul a fost lăsat baltă. Urmarea: termocentrala de la Mintia nu a mai cumpărat pământ pe post de cărbune, cariera de la Doman s-a închis, ,,Șturțul” de la Doman a ajuns să arate ca un peisaj selenar, dar totuși, domănenții s-au ales cu o mândrețe de lac pe care se bat mai mulți ,,potenți” ai zilei. Cu toate acestea, nimeni nu a pus încă ,,laba” pe lacul de la Doman. Unul dintre motive ar fi acela că apa ar avea urme de radioactrivitate, dar deocamadată, nu există date oficiale. Dar, despre asta vom vorbi altă dată, mai pe larg și cu exemple de nume de oamni și instituții implicate în această afacere.
Trecând la ale nostre, menționăm că Primăria Reșița a transmis o adresă de înştiinţare proprietarului pentru luarea măsurilor de întreţinere în mod corespunzător a faţadelor clădirilor şi a terenurilor, în conformitate cu HCL nr. 69/2014.

Comentarii

comentarii