Sfatul nutritionistilor – Alimente care nu trebuie sa lipseasca din bucatarie

DESPRE

Pentru a fi mereu in forma, fara a ne ingrasa, dar in acelasi timp, fara a priva oeganismul de nutrientii esentiali functionarii optime, nutritionistii ne sfatuiesc sa avem tot timpul in bucatarie urmatoarele alimente, pe care le putem combina in diverse moduri.

Legume proaspete
In functie de sezon legumele proaspete nu ar trebui sa lipseasca din bucatarie si nici din dieta noastra zilnica. Sunt o sursa buna de vitamine, fibre, antioxidanti si se pot consuma atat crude cat si preparate termic.

Fructe proaspete dar si uscate
Fructele au aceleasi calitati ca si legumele; se pot consuma ca atare, sub forma de sucuri, in salate (nuci, migdale etc) sau ca gustari si pot inlocui ca gustari produsele fainoase sau dulci care ingrasa.

Oua
Ouale sunt o sursa bogata de proteine de calitate superioara si de vitamina D. Mai contin vitamine din complexul B, vitamina A si minerale: calciu, fier, magneziu. Se pot consuma atat la micul dejun, cat si ca gustari la pachet, la serviciu. Se recomanda a fi consumate cu legume, bogate in fibre nu cu alte proteine (carne, branza etc).

Naut
Nautul este o proteina vegetala; se poate consuma copt, in loc de snacks-uri, dar si adaugat in supe sau mancaruri, sau preparat sub forma de humus. Contine si fibre, necesare unei bune digestii, este benefic in reglarea nivelului de colesterol si in tonifierea musculaturii.

Pasta de tomate
Pasta de tomate, bulionul sau sucul de rosii aduc mai multe beneficii sanatatii chiar si decat rosiile crude. Cu conditia sa fie facute in casa; cele din comert contin prea multa sare, aditivi si prea putina pulpa de rosie. Le puteti folosi la prepararea supelor, sosurilor si chiar in unele salate in loc de maioneza.

Alimente care detoxifica organismul

Lapte de migdale
Laptele de migdale este cnsiderat mai sanatos decat laptele de vaca, acesta din urma fiind acuzat de dezechilibre hormonale, ca urmare a hranirii animalelor cu furaje in loc de iarba. Laptele de migdale ne aduce un aport bogat de calciu si de proteine.

Varza murata
Varza murata este consuderata de catre specialistii in nutritie un adevarat medicament pentru intestine si pentru flora microbiana intestinala, prin continutul de probiotice. La fel de indicat pentru pastrarea sanatatii intestinale este iaurtul natural, fara alte adaosuri de fructe sau zahar.

Sursa: http://www.curademiere.ro/alimente-care-nu-trebuie-sa-lipseasca-din-bucatarie-sfatul-nutritionistilor/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+CuraDeMiere+%28Cura+de+Miere+-+Revista+online+de+bun+gust%29

Comentarii

comentarii