Si ceva usor ca dupa sarbatori – File de peste in crusta de cartofi

Pestele nu poate lipsi de pe masa de dupa sarbatorile de Revelion, sarbatorile cu mese festive in general. Pestele este foarte sanatos datorita continutului de acizi grasi omega 3 benefici sanatatii.

Ingrediente:

– 6 fileuri de peste alb – salau, pastrav, cod, somn, somon, eglefin, tilapia sau chiar crap mare. Nu prea merge macroul fiind prea sec
– 6 cartofi potriviti
– 3 oua
– 3-4 linguri de faina
– ulei
– sare, piper

Se spala pestele si se sareaza.

Cartofii se dau pe razatoarea mare si se storc de sucul pe care-l lasa. Se amesteca intr-un vas cu ouale si faina, in care se adauga dupa gust sare si piper.

Se incinge ulei intr-o tigaie. Pestele se da prin faina si apoi se preseaza pe el amestecul de cartofi.

Se prajeste pe ambele parti in uleiul incins la foc mediu.

Comentarii

comentarii