Sportul minții a pus fata în fata copii și juniori din Reșița, Caransebeș și Bocşa

Monden

Sâmbătă şi duminica, în clubul de şah de la Sala Polivalenta din Reşita s-a desfăşurat cea de a VII-a ediţie a Turneului de şah clasic pentru copii şi juniori până la 16 ani. Pentru a permite obţinerea de norme de clasificări sportive şi de puncte rating CIV, Turneul cu omologare la Federația Română de Șah, s-a jucat în sistem open elveţian pe distanţă a 7 runde la timpul de 61 minute pentru fiecare jucător. Au participat 23 de jucători din Caransebeş, Bocşa şi Reşita.

S-a jucat într-o atmosferă foarte plăcută, de fair-play. Jucătorii, atât cei consacraţii cât şi debutanţii, au dat dovadă de multă ambiţie. Concursul a fost şi un ultim test oficial înainte de finalele Campionatului Naţional de copii şi juniori ce va avea loc la Călimăneşti în perioada 26 martie – 6 aprilie. Cupele şi medaliile au fost asigurate de către DJTS Caras Severin.

Învingătorul turneului a fost bocșeanul Albert Marian Drăgoi legitimat la Talbot Reşita care a realizat 6,5 puncte.
El a fost urmat de Alexandru David KORCSEK (Talbot Reşita) tot cu 6,5 puncte dar cu un coeficient specific mai slab.Pe treaptă a treia a podiumului s-a poziţionat Anca Maria TECLIS (Talbot Reşita) cu 4,5 puncte,ea situându-se pe primul loc în clasamentul junioarelor.
Au fost acordate şi alte premii la categoriile de vârsta 8 ani,10 ani şi 12 ani, separat pentru fete şi pentru băieţi.

Toţi cei prezenţi au putut servi sucuri şi dulciuri puse la dispoziţie de către organizatori: Asociaţia Judeţeană de Şah Caras Severin şi DJTS Caras Severin.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.