Tarta cu ciocolata

tarta ciocolataIngrediente
Aluat:
150 gr faina
125 gr unt rece
50 gr zahar pudra + un pliculet de zahar vanilat
1 varf lingurita scortisoara
Crema:
250 gr ricotta
150 gr Nougat/ciocolata topita
2 linguri de zahar
2 linguri frisca lichida
1 ou
1 varf lingurita praf de copt

Mod de preparare
Am preparat aluatul amestecand toate ingredientele de mai sus, apoi l-am dat la rece cel putin 30 min.

Pentru crema, am frecat bine ricotta cu Nougat-ul, am adaugat frisca lichida si am omogenizat. Eu am mai pus si o lingura de cacao (daca folositi ciocolata in loc de Nougat, nu mai e necesar sa adaugati cacao).

Am adaugat oul intreg si am amestecat bine, iar la final ampresarat si praful de copt, si gata umplutura.

Intr-o tava de 18cm cu pereti detasabili am pus aluatul pe care l-am presat cu dosul unei linguri si cu degetele, imbracand si peretii formei pana la jumatate (aluatul nu se intinde in foaie pentru ca nu am pus ou in el, de aceea l-am aranjat „manual”), apoi am turnat crema de branza si ciocolata si am dat la cuptorul preincalzit pentru 35-40 min.

Comentarii

comentarii