Terze si antiteze pe tema vaccinurilor in Caras Severin VIDEO

Actualitate Sănatate

În Caraş-Severin, reprezentanţii Direcţiei de Sănătatea Publică dau asigurări că nu au existat sincope în aprovizionare cu vaccinuri însă exista medici de familie care se plâng ca nu reuşesc să respecte schema de vaccinare din cauză că nu au primit dozele necesare.

Preşedintele Colegiului Medicilor de Familie din Caras Severin, medicul Daniel Popovici, spune că ar avea nevoie de aproximat 60-70 de doze de vaccin pentru a face imunizarea copiilor aflaţi pe lista luna aceasta. Medicul se plânge că, deşi a făcut solicitarea la DSP Caraş-Severin, nu a primit vaccinurile.

De partea cealaltă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică susţin că au fost onorate toate solicitările iar în perioada următoare, în judeţ vor ajunge mai multe transe de doze de diverse vaccinuri.

În ceea ce priveşte epidemia de rujeola, în ultima perioadă, în Caraş-Severin nu a mai fost înregistrat niciun caz.

In 12 iunie, la Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin au sosit 4.100 de doze de vaccin ROR. Acest vaccin, după cum se știe, se administrează împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei. DSP Caraș-Severin a solicitat un număr de 5.600 de doze de vaccin pentru acest an, urmând ca și restul cantității să sosească în Caraș-Severin.

De precizat că în ultimele cinci luni în județ nu s-a mai semnalat niciun caz de rujeolă confirmat cu laboratorul său care ar fi necesitat internarea în spital.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments