Tupeu de tupeu – conducea camionul fara carnet, dar cu mita pregatita in buzunar

La data de 22.10.2014, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mehedinţi, sub directa coordonare şi îndrumare a procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, cu sprijinul de specialitate al Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă, l-au prins în flagrant pe F.D. care a oferit cu titlu de mită suma de 1000 lei unui poliţist din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara – Sectorul Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin.
În fapt, la 19.10.2014, ofiţerii D.G.A – S.J.A Mehedinţi au obţinut informaţii cu privire la faptul că F.D. obişnuieşte să circule pe drumurile publice la volanul unui autovehicul cu care transportă material lemnos, având permisul de conducere anulat şi fiind dispus să ofere sume de bani poliţiştilor care l-ar opri în trafic pentru un eventual control.
Astfel, în seara zilei de 21.10.2014, F.D., în timp ce conducea un autocamion pe ruta Bozovici, jud. Caraş-Severin – Drobeta Turnu Severin, jud. Mehedinţi, a fost oprit în trafic în localitatea Gura Văii de un lucrător al poliţiei de frontieră pentru efectuarea unui control, ocazie cu care conducătorul auto i-a oferit poliţistului suma de 1000 lei pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru conducere fără permis, fapt refuzat de poliţistul de frontieră.
Ca urmare a acţiunii de flagrant, lui F.D. i-a fost întocmit dosar penal, înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mehedinţi, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 alin. 1 C.P., iar la data de 22.10.2014, fiind organizată şi desfăşurată acţiunea de prindere în flagrant.
F.D. a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi în vederea audierii pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale şi luării măsurilor ce se impun. Prin ordonanţa procurorului din 22.10.2014 a fost dispusă măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada urmăririi penale.

Facem precizarea că desfăşurarea urmăririi penale reprezintă o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea stabilirii adevărului în cauză, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Comentarii

comentarii