Un dulce de sfârșit de săptămână- Tort de mere cu frişcă

tort mereleCe pregătim pentru azi? Folosim merele care se găsesc acum din abundenţă.
Este o prăjitură gustoasă, delicioasă și foarte aspectuoasă. Unde mai pui că este și foarte ieftină. Merge și ca ceva dulce la sfârșit de săptămână, dar merge foarte bine și pe o masă când sărbătorim ceva.

Iată de ce avem nevoie: mere ionatan sau golden potrivite ca mărime, dulceată de afine, căpșuni, caise, gutui sau ori ce altă dulceață aveți, zahăr, unt sau margarină, câteva cuişoare sau beţişoare de scorţişoară ( opţional), sâmburi de nucă sau migdale şi frişcă la final.
Se unge tava cu pereţi înalţi din abundenţă cu unt sau margarină. Merele se curăţă de coajă, se scot căsuţele, se aşează în aşa fel încât să acopere tot fundul tăvii, între mere se pun bucăţi de măr. În fiecare scobitură se pune: jumate linguriţă unt, o linguriţă dulceaţă, o linguriţă zahăr şi sâmbur de nucă. În mere se înfig 3 cuişoare sau bucăţele de scorţişoară. Peste se presară o cană de zahăr, două pliculeţe de zahăr vanilat şi se dă pentru o oră la cuptorul încins până se topeşte zahărul şi se înmoaie merele.
Între timp facem un blat de tort din 5 ouă: se bat albuşurile spumă în care punem e linguri de unt topit, 6 linguri de zahăr şi un zahăr vanilat. Se adaugă gălbenuşele frecate cu un praf de sare. SE omogenizează şi se adaugă 6 linguri de făină şi jumate praf de copt. Omogenizăm compoziţia încet şi o turnăm peste merele din cratiţă, nivelăm- după care băgăm la cuptor până se coace blatul. Acum vă invit să priviți și varianta video a rețetei iar continuarea este mai jos.

Scoatem cratiţa, lăsăm 5 minute să se astâmpere după care, răsturnăm compoziţia pe un platou exact ca în materialul filmat. După ce se răceşte, punem frişcă, eventual un praf de cacao pentru decor şi servim la masă.
Poftă bună şi puteţi pune şi pe site vreo două poze să vedem cum a ieşit.
Mai jos aveti și varianta video a rețetei, asa ca, hai sa trecem la treabă.

Comentarii

comentarii

One thought on “Un dulce de sfârșit de săptămână- Tort de mere cu frişcă

Comments are closed.