Un strop din căldura și bucuria verii – Sirop de trandafiri

sirop trandafiriIngrediente
petale de trandafiri
3 l apa plata
1 kg zahar
1 pastaie vanilie
Cantitatea de petale nu o pot preciza
dar ca idee
am avut o sacosa mica plina
cred ca in jur de 30- 40 de trandafirei

Mod de preparare

Rupem si spalam petalele de trandafir. Le punem intr-o oala mare. Adaugam 3 l apa. Punem la fiert. Lasam sa fiarba. O sa vedeti ca petalele isi pierd culoarea, transferandu-se asupra lichidului. Scurgem apa de flori, adaugam zaharul si amestecam cu o lingura. Punem la loc, pe foc si lasam sa fiarba.
Despicam o pastaie de vanilie, scoatem cu atentie semintele si le punem peste sirop. Lasam sa fiarba la foc mediu, cam o ora, o ora si jumatate. O sa vedeti ca siropul incepe sa capete consistenta. Dupa ce a fiert suficient, dam deoparte si lasam un pic sa se raceasca, apoi il transferam in recipiente de sticla si depozitam la rece.

Comentarii

comentarii