ciocolata

11 lucruri neștiute despre ciocolata și 10 lucruri despre mâncare

Ciocolată este unul dintre cele mai apreciate alimente de pe Pamant. Cum sa nu o iubim? Ne delectam cu ea cand simtim nevoia de ceva dulce, ne ajuta sa ne calmam atunci cand suntem nervosi sau o facem cadou celor dragi. Este perfecta in orice situatie! Dar ce stim, de fapt, despre acest deliciu care ne face viata mai dulce? Noi v-am pregatit o lista cu 11 lucruri mai putin stiute despre ciocolata.

1. Mirosul de ciocolata stimuleaza starea theta a creierului, care declanseaza relaxarea.

2. Ciocolata alba nu este, din punct de vedere tehnic, ciocolata, deoarece nu contine cacao in forma solida sau lichida.

3. Sunt necesare 400 de boabe de cacao pentru a face aproximativ 450 de grame de ciocolata.

4. Inventatorul fursecurilor cu ciocolata si-a vandut idea companiei Neste Toll House in schimbul aprovizionarii pe viata cu ciocolata.

5. Bomboanele M&M au fost special create in 1941 pentru ca soldatii sa se poata bucura de gustul ciocolatei fara ca aceasta sa se topeasca.

6. La fiecare secunda, in S.U.A. sunt consumate 4,5 kilograme de ciocolata.

7. Cea mai mare bucata de ciocolata din lume a cantarit 5.792 de kilograme (aproximativ 6 tone).

8. Cel recunoscut drept magnatul ciocolatei, Milton Hershey, si-a incheiat croaziera pe Titanic pe ultima suta de metri, din cauza unor probleme de afaceri.

[youtube id=”giscERV5OpM”]

9. Exista chipsuri din cartofi acoperiti cu ciocolata.

10. Consumul zilnic de ciocolata reduce riscul aparitiei bolilor de inima cu 33%.

11. Ciocolata are efect anti-bacterial asupra gurii si previne aparitia cariilor.

Zece lucruri amuzante despre mancare

Mancarea este indispensabila in viata noastra de zi cu zi, fie ca suntem amatori de gatit sau nu. Iar unele lucruri legate de capitolul culinar pot fi cu adevarat amuzante. Pentru ca uneori este bine sa ne mai si destindem in bucatarie, va prezentam o serie de informatii culinare care va vor aduce zambetul pe buze.

1. Cea mai veche atestare a supei dateaza din anul 6000 I.Hr. Reteta includea carne de hipopotam si de vrabie, linte, legume si numeroase condimente.

2. Merele apartin familiei rozaceelor, la fel ca perele si prunele. Din aceeasi familie fac parte capsunile si murele.

3. Mazarea verde este unul dintre cele mai populare toppinguri de pizza din Brazilia. Costaricanii prefera nuca de cocos pe pizza, iar pakistanezii, curry.

4. Cea mai scumpa pizza din lume costa 12.000 de dolari, iar timpul ei de preparare este de 72 ore. Printre ingrediente se numara trei tipuri de caviar, mozarella de bivolita si homar din Norvegia. Se serveste in localitatea italiana Salerno.

5. Ciocolata era candva folosita ca moneda de schimb. Pentru ca pe pamanturile uscate din centrul Mexicului nu cresteau copaci de cacao, aztecii cumparau seminte de la maiasi sau de la alte popoare.

6. In anii 1800, ketchupul era folosit ca medicament, pentru a trata diareea, problemele de bila sau indigestia.

7. Sunt 7.500 de tipuri de mere in intreaga lume, ceea ce inseamna ca daca ai manca cate unul nou in fiecare zi, ti-ar lua undeva la 20 de ani sa le incerci pe toate.

8. Iuteala ardeilor se datoreaza unui compus chimic numit capsaicina, care iti pacaleste nervii senzoriali si ii face sa creada ca gura iti ia foc.

9. Unul din cele mai hidratante alimente este castravetele, care contine 96% apa. In fruntea listei se afla salata iceberg (96%), dovlecelul (95%), ridichea (95%), varza (93%) sau spanacul (92%).

10. Arachibutirofobia este frica fata de untul de arahide, in special de cel lipit de cerul gurii.

Comentarii

comentarii