VIDEO ACCIDENT RUTIER SOLDAT CU 3 POLIȚIȘTI RĂNIȚI GRAV LA OTELU ROSU

Așa cum spuneam, la Oțelu Roșu a avut loc un grav accident de circulație în care au fost implicate un autoturism al Poliției din Oțelu Roșu și un autoturism în care se aflau două tinere. Impactul între cele două autovehicule a avut loc pe DN58 în cartierul ,,Cireașa” – mai exact, în apropierea localului ,,cu pitici” cum i se spunea pe vremuri. Practic, mașinile au fost distruse în partea din față. Pe scurt, lucrurile s-au petrecut în felul următor: autoturismul în care se aflau cele două fete rula cu viteză mică dinspre Caransebeș spre Hațeg, iar în zona respectivă, șoferița în vârstă de 22 de ani, a vrut să vireze la stânga. În acel moment, mașina a fost lovită violent de un Logan MCV al Poliției ce venea din sens opus dinspre Hațeg. În mașina poliției se aflau trei polițiști și un bărbat – un urmărit național – ce fusese prins și era transportat la Secție.

Cum s-a întâmplat, ce s-a petrecut acolo, cine se face vinovat de accident, o poate spune doar rezultatul anchetei demarate de oameni legii. Cert este că cei trei polițiști au fost grav răniți iar acum sunt la Spitalul Universitar din Timișoara, iar ceilalți trei – cele două tinere și ,,reținutul” – sunt internați în Spitalul Municipal din Caransebeș. Fetele spun că au avut noroc că au scăpat doar cu atât fiindcă purtau centurile de siguranță. Fiecare are opinia sa, fiecare are propriul punct de vedere, dar rezultatul îl va stabili ancheta.

Fiindcă în imagini apar cele două tinere care spun că mașina polițiștilor nu avea pornit sistemul acustic de avertizare ,,de misiune” – trebuie să redăm și opinia polițistului alat la volanul MCV-ului. Polițistul spune că era în misiune și circula regulamentar așa cum se face în astfel de situații: cu sirena și girofarul pornit, lucru susținut și de un martor. Repetăm, sunt doar spusele lor, acum urmează o amplă anchetă care va stabili adevărul.

Iată ce spune și un comunicat oficial al IPJ Caraș Severin despre această situație:

,,La data de 21 aprilie a.c., în jurul orei 17.10, poliţiştii orașului Oțelu Roșu au fost sesizați cu privire la faptul că pe raza orașului Oțelu Roșu a avut loc un accident rutier soldat cu victime.
Din primele cercetări a rezultat faptul că 3 polițiști ai orașului Oțelu Roșu au fost angrenați într-o acțiune ce viza reținerea unui bărbat de 31 de ani, din localitatea Vama Marga, urmărit național pentru infracțiuni la regimul circulației.

După identificarea și reținerea acestuia în localitatea Vama Marga, polițiștii, împreună cu bărbatul, s-au deplasat cu autospeciala din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Caraș Severin către sediul Poliției orașului Oțelu Roșu. Pe strada Hațegului din Oțelu Roșu, în dreptul imobilului cu numărul 35, autospeciala Poliției a intrat în coliziune frontală cu un autoturism care circula din sens opus și care era condus de către o tânără de 22 de ani, din Reșița. Aceasta se deplasa cu viteză redusă întrucât intenționa să efectueze virajul la stânga.

Până în momentul de față nu se poate stabili cu exactitate cauza producerii accidentului.

În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a polițiștilor, care au fost transportați pentru îngrijiri medicale la spitalul din Caransebeș și ulterior la spitalul din Timișoara și rănirea ușoară a bărbatului urmărit național, pasager pe bancheta din spate a autospecialei de poliție, a conducătoarei auto de 22 de ani și a pasagerei aflată cu aceasta în autoturism, care au fost transportați la spitalul din Caransebeș.

Se continuă cerectările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

Comentarii

comentarii