VIDEO AMENZI MARI PENTRU ARDEREA DESEURILOR IN RESITA

Se pare că unii reșițeni au uitat de mult că locuiesc într-un oraș, că locuiesc la bloc, în comunitate. Nu de puține ori, dar mai ales primăvara și toamna, prin oraș, printre blocuri, prin parcuri și grădini, se pot vedea focuri în toată regula. ,,Gospodarii” ce uită că locuiesc totuși la bloc, strâng frunzele uscate și deșeurile menajere, fac grămezi, după care le dau foc. Problema mare o reprezintă fumul care se degajă peste cartier și intră în casele oamenilor. Acesta nu ar fi singurul caz; să ne reamintim de haldina de gunoi din Dealul Lupacului care a ars ani de zile și care a afumat orașul până în momentul în care cineva care chiar se pricepe la reciclarea gunoiului a început să se ocupe de această problemă.

[youtube id=”zRZnJEDkGj4″]

Să nu omitem și ,,curățarea” cablurilor electrice de izolație prin incendiere – metodă practicată la vedere de unele societăți comerciale ce se ocupă cu colectarea metalelor, sau de incendierea cu bună știință a deșeurilor și gunoaielor. S-a mers până acolo încât unii comercianți, aruncau deșeurile sau ambalajele la ghena de gunoi după care le dădeau foc.

Mai nou, pentru a evita plata normală ce se achită pentru aruncarea gunoiului la haldină sau la ghenă, unii reșițeni au început să transforme marginea orașului și terenurile virane în haldine ilegale pentru gunoi. Mai mulți cititori ne-au trimis fotografii și filmulețe cu asemenea cazuri surprinse live.

Sătui de această problemă, primarul Mihai Stepanescu și consilierii din primăria Reșița, au pus piciorul în prag și începând din acest an, vor fi amendați toți cei care nu respectă regulile privind arderea deșeurilor

Edilul Reșiței și consilierii, au decis amenzi pentru cetățeni care dau foc materialelor din cauciuc, lemn sau alte materiale care creează fum în oraș.

În ultima ședință de Consiliu Local, s-au aprobat noi aspecte ale regulamentului de gospodărire a municipiului Reșița. Astfel, s-a decis să se interzică reșițenilor să dea foc materialelor din cauciuc sau alte deșeuri pe care unii locuitori le ard și care generează fum, miros greu și disconfort în oraș. Aceste măsuri se impun și pentru protecția sănătății publice, dar și a mediului înconjurător.

De asemenea, s-au reglementat și alte măsuri referitoare la depozitarea deșeurilor de către persoanele fizice și juridice. Depozitarea sa va putea face doar în locuri special amenajate; nu în fața sau spatele magazinelor sau a instituțiilor. Cei care nu vor respecta aceste reguli, vor fi sancționați cu amenzi.

”Am considerat că este important să completăm acest regulament și bineînțeles, să urmărim să aplicăm amenzile aferente”, a declarat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

Cetățenii care observă în oraș încălcări ale acestei Hotărâri, pot suna la Poliția Locală la numerele de telefon 0255 226 515 sau 0730 107 962.
[youtube id=” wbHRT1jePlI”]

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “VIDEO AMENZI MARI PENTRU ARDEREA DESEURILOR IN RESITA

  1. Da,a declansat primaria razboiul contra poluatorilor,insa ce facem cu centrala termica pe baza de peleti de lemn a cinematografului Dacia,care adesea scoate nori de fum de toata frumusetea? Apoi,ce ne facem cu faptul ca o fabrica de paine,care are cuptoare pe baza de lemn,in inima cartierului Micro Trei,in incinta complexului Goznuta,evacueaza fumul in atmosfera,dintr-un cos foarte jos,in conditiile tehnice in care se stie bine ca toate uzinele,fabricile care emit noxe trebuie sa aibe cosuri inalte care sa evacueze fumul sau aburul incarcat cu particule nocive in straturile mai inalte ale atmosferei,tocmai pentru a proteja persoanele care locuiesc sau muncesc in apropiere? Ce ne facem cu o fabrica de mezeluri,care isi afuma produsele in incinta complexului agroalimentar din Govandar (Piata)! Ce ne facem cu vilele de pe Calea Timisoarei,care in oras fiind si avand acces la gaz,un combustibil nepoluant,prefera sa se incalzeasca cu lemne,ca e mai ieftin si mai romantic,nu-i asa? Astfel ca,in Micro Trei,de seara pana dimineata tarziu,de toamna pana in vara,aerul este irespirabil? Cine permite toate astea,in conditiile in care se stie ca pozitionarea orasului intre dealuri si in special cartierul Lunca Barzavei,au caracteristica de a nu permite curentilor ascensionali,pe timp de noapte cand temperaturile sunt mai scazute si presiunea atmosferica are alte valori,sa evacueze fumul in straturile superioare ale atmosferei,astfel ca,pana dimineata,tarziu,cand se mai incalzeste si soarele schimba directia si sensul curentilor,tot fumul sta deasupra orasului.Va rog sa ma credeti ca la noi cei care locuim in Micro Trei,la etajele superioare totul,de la perdele la aerul din casa pute a fum! Seara,inainte de culcare,nu poti sa aerisesti casa,caci risti sa-ti bagi in casa tot fumul astora care se cred oriunde,la tara,in padure,numai in oras nu!Nu-i pasa nimanui de cei din apartamentele din blocurile,multe,cu zece si noua etaje,care sunt otraviti sistematic cu fum!

Comments are closed.