VIDEO Campus școlar la Colegiul National CD Loga din Caransebes

Monden

Un vis mai vechi al administratiei din Caransebes, al elevilor si profesorilor de la Colegiul National CD Loga din Caransebes va deveni relitate. Campusul scolar de la CD Loga se va realiza cu fonduri europene. In perioada 2007-2008, s-a dorit cu o finantare guvernamentala realizarea unui campus scolar acolo, proiectul a inceput insa finantarea a fost oprita, iar acum s-a semnat un contract de aproape 4 milioane de euro care va permite construire campusului.

Semnarea contractului a avut loc în Aula 1 Decembrie 1918 a Primăriei Municipiului Caransebeș. Finanţare pentru proiectul Realizare (construire) campus școlar la Liceul Pedagogic „C. D. Loga” din Caransebeș, jud. Caraș-Severin este un proiect finanţat prin Regio – Programul Operaţional Regional în cadrul axei prioritare 3 „Îmbunătățirea infrastructurii sociale” și a domeniului major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea și echiparea infrastructurii educaționale preuniversitare, universitare și a infrastructurii pentru formare profesională continuă”. Beneficiarul proiectului este reprezentat de parteneriatul dintre Municipiul Caransebeș și Colegiul National C. D. Loga. Semnarea contractului de finanţare a avut loc în prezenţa domnului Ion Marcel VELA – Primar al Municipiului Caransebeș şi a domnului Sorin MAXIM – Director general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest – Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional în Regiunea Vest.

Proiectul Realizare (construire) campus școlar la Liceul Pedagogic „C. D. Loga” din Caransebeș, jud. Caraș-Severin vizează reabilitarea clădirii liceului (școală), a școlii de muzică și a cantinei, precum și construirea unui campus preuniversitar. Implementarea proiectului se va face pe parcursul a 9 luni. În cadrul proiectului se vor face lucrări de reabilitare, modernizare și construcție și se vor achiziționa dotări specifice, 1460 de elevi urmând a beneficia de infrastructura educațională creată și reabilitată. Rezultatele estimate ca urmare a implementării proiectului sunt: 1 școală reabilitată, modernizată și dotată, cu o suprafață de 7028 mp, constând în 58 de săli de clasă, 9 laboratoare, 2 săli de lectură, 1 bibliotecă și alte spații conexe; 1 şcoală de muzică reabilitată, modernizată şi dotată având o suprafaţă desfăşurată de 171,40 mp; 1 cantină reabilitată, modernizată şi dotată, având o suprafaţă desfăşurată de 594,82 mp; 1 sală de sport construită şi dotată, având o suprafaţă desfăşurată de 1.535 mp; 6 garsoniere pentru profesori construite şi dotate, având o suprafaţă desfăşurată de 484 mp; 1 cămin construit şi dotat, constând în 9 camere şi o cameră pentru activităţi comune, având o suprafaţă totală desfăşurată de 815 mp; 1 centrală termică construită. Valoarea totală a proiectului depășește 18 milioane lei (4,09 milioane euro), dintre care aproximativ 14 milioane lei reprezintă finanţarea nerambursabilă

Comments

comments

Powered by Facebook Comments