VIDEO Cultură și artă în Reșița Montană

Cultural

Școala de Beton din Reșița a sărbătorit de curând 110 ani de existența. Ca parte a Școlii Gimnaziale Nr. 1, Structura Colegiul Național „Diaconovici – Tietz” Reşiţa, Școala de Beton poate fi un pol de atracție pentru evenimente culturale ale municipiului de pe Bârzava având în vedere faptul că ea a fost supusă unor ample lucrări de renovare în urmă cu 10 ani, fiind monument istoric / prima clădire de învățământ ridicată din beton în Transilvania acelor vremuri.

Colegiul Național „Diaconovici – Tietz” Reşiţa, Școala Gimnazială Nr. 1 Reșița, Forumul Democratic al Germanilor din județul Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților din Reșița invită pe toți cei cărora le pasă de orașul vechi, să participe la un eveniment cultural care se desfășoară în cadrul proiectului „Cultură și artă în Reșița Montană“, proiect care se va derula până în anul 2021, când vom sărbători cu toții 250 de ani de industrie la Reșița.

Cea de a treia manifestare și ultima din acest an în cadrul acestui proiect va cuprinde un concert de colinde la Școala de Beton, care se va desfășura joi, 7 decembrie, începând cu orele 17.00. Protagoniștii concertului vor fi membrii coralei „Lira 2010”, conduși de prof. Elena Cozâltea. În calitate de oaspete de onoare va fi prezent poetul și redactorul-șef al revistei „Reflex” Octavian Doclin.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments