Micii sau mititeii făcuți în casă versus micii de la magazin VIDEO

Rețeta mea de mici de casă este foarte simplă și cuprinde câteva ingrediente. Pe toate le-am luat de la Mona Lisa – loc din care puteți cumpăra micii gata făcuți și ați scăpat de toată tevatura. De fapt, această rețetă este o încercare de a mea – mai degrabă – o curiozitate. Am vrut să văd cum sunt micii de casă față de cei din magazin. Nu ascund faptul că am cumpărat pastă de mici de la mai toate unitățile alimentare din oraș care – fie doar comercializează pastă de mici sau o produc și o pun în vânzare.

Analiza mea a durat vreo 3 luni și în final am ajuns la concluzia că cea mai bună pastă de mici o are totuși …Mona Lisa. Știu, vor urma acuzații de subiectivism, de …pile și relații. Nu este nici pe departe așa. Și iată motivele: micii de la Mona Lisa au un gust deosebit fiindcă sunt făcuți în fabrica proprie, sunt proaspeți. Gustul este așa de bine elaborat încât se potrivește la toată lumea. Nu lasă apă la prăjit. Nu scad și nu se uscă după prăjire. Tot secretul este să nu-i înțepați în momentul în care sunt prăjiți. Ei formează o crustă care nu dă voi sucului din interior să iasă afară la prăjire. În fine, mergeți și încercați singuri și gata.

Am mai făcut mici din porc și oaie, am făcut doar din vită, am făcut doar din oaie sau doar din porc, dar cel mai bun amestec rămâne totuși cel din carne de porc și vită în raportul de 2 la 1. Deci, pentru rețeta mea am folosit

700 g pulpă de porc degresată
1 kg pulpă de vită
1 lingură cimbru
1 căpățână usturoi – aproximativ 50 g
1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
1 l supă concentrată de vită
1 linguriță piper negru

Nu am folosit sare fiindcă este destul de sărată supa concentrată. Carnea am tăiat-o fâșii și am dat-o prin mașina de carne cu ochiuri mici împreună cu usturoiul. Trebuia să o dau prin sita cu ochiuri mijlocii totuși. Apoi am amestecat toate ingredientele. Am pus pasta în malaxor și am amestecat-o cam 15- 20 de minute timp în care am pus supă de vită rece atâta cât a cerut carnea ca să obțin o pastă bine legată. Am gustat-o, am mai pus un pic de sare și un praf de piper, am pus-o în castron și am scos bine aerul din ea, am uns carnea cu ulei și am acoperit cu o pungă de nailon ca să nu primească aer și să oxideze, apoi am dat-o la frigider până a doua zi când am prăjit micii pe grătarul meu din fontă.

Micii au ieșit buni, a fost cel mai potrivit amestec, dar am greșit în câteva probleme: carnea de porc trebuie dată prin mașina cu ochiuri potrivite. Pulpa de porc era bine să fi avut și un pic de grăsime și dacă adăugam și un pic de boia de ardei dulce, micii mei primeau o culoare mai frumoasă. În rest, totul a fost ok, dar nu voi mai repeta experiența fiindcă voi merge la Mona Lisa de unde voi cumpăra pastă de mici gata făcută și …mai gustoasă totuși ca a mea . Atenție la condimente: în momentul prăjirii, gustul lor se intensifică. Noroc că îmi place cimbrul – altfel ieșeau prea parfumați.

Comentarii

comentarii

One thought on “Micii sau mititeii făcuți în casă versus micii de la magazin VIDEO

Comments are closed.