VIDEO Miracol și credință -Slujba de Izvorul Tămăduirii la mănăstirea Bocşa fără îmbrânceli

64 Viewed editor 0 respond
DSC00940

DSC00940Câteva sute de persoane au fost astăzi prezente  la Bocşa pentru a participa la serviciul religios prilejuit de sărbătoarea ,,Izvorului Tămăduirii”. Este pentru prima dată când la împărțirea apei sfințite, credincioșii nu s-au mai îngrămădit.

În prima vineri după sfânta Înviere, în Săptămâna Luminată, ortodoxia sărbătoreşte ,,Izvorul Tămăduirii”. ,,Acesta este un mare praznic ce vine din moşi strămoşi, mai exact, datează din a doua jumătate a primului mileniu creştin. Totul porneşte de la o vindecare miraculoasă a unui orb ce şi-a recăpătat vederea după ce s-a spălat pe faţa cu apa unui izvor situat într-o pădure din apropierea Constantinopolului. Locul actuia i-a fost indicat omului de Sfânta Maria”spune părintele protosigher Casian Ruşeţi de la Episcopia Caransebeşului, cel ce a slujit astăzi la mănăstirea de la Bocşa în faţa unui sobor de preoţi şi a sute de credincioşi veniţi din Bocşa, împrejurimi şi chiar de la Timişoara.

După Liturghia din altarul de vară al mănăstirii, sutele de credincioşi au pornit spre ,,Izvorul Sfântul Ilie” izvor a cărui legendă se leagă de vindecarea în secolul trecut a unui miner orb care s-a spălat pe ochi cu apa de la Izvor.
Cu toate că este binecunoscut ,,talentul” unor credincioşi de a se îngrămădi la luat apă sfinţită printre primii şi în cantităţi cât mai mari, părintele Ruşeţi a reuşit încă de la început să impună ordinea şi disciplina astfel încât, împărţirea agheasmei s-a făcut în ordine şi fără probleme iar în scurt timp, toată lumea a plecat acasă cu apă sfinţită.
Credincioşii spun că ,,apa aceasta se bea pe nemâncate în fiecare dimineaţă, este bună pentru atingerea părţilor bolnave ale corpului, dar cu ea se stropesc şi ogoarele, casa şi gospodăria în general. Face minuni împotriva grindini atunci când este aprinsă și lumânarea de la Înviere” spun bătrânii.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments

Don't miss the stories follow Info-CS and let's be smart!
Loading...
0/5 - 0
You need login to vote.
P1170057

De azi, mare sărbătoare mare- La Caransebeș începe ,,Ruga de la oraș” 2013

masti

Invitatie la teatru

Related posts
Your comment?
Leave a Reply