VIDEO Orăvițenii au dat startul Turului de investigare a Dunării pe bicicletă!

Voluntarii echipei Cycling Romania au pornit azi la ora 10.00, din fața Primăriei Oravița.
Un grup de 32 de tineri voluntari români și bulgari va parcurge aproximativ 5.000 km pe bicicletă pentru a investiga diverse trasee de cicloturism de pe malul românesc al Dunării, între Călărași și Naidăș, în perioada 24 iunie – 9 iulie. Startul va fi dat simultan din Călărași și Oravița.
Bicicliștii au pornit din fața Primăriei Oravița luni, 24 iunie, la ora 10.00. „Îi invităm alături de noi pe toți cei pasionați de mersul pe bicicletă. Nu este o competiție, este o plimbare prin care oamenii se pot bucura de natură și se pot relaxa. În același timp, au posibilitatea de a descoperi lucruri interesante despre locurile din apropiere, de la atracțiile turistice din județ până la producători locali. Credem că vizitele repetate ale bicicliștilor pot contribui la creșterea substanțială a economiei, după modelul altor țări, precum Olanda.”, a declarat Mircea Crisbășanu, coordonatorul proiectului.
Cei care se vor alătura voluntarilor pot contribui, așadar, la descoperirea de noi trasee de parcurs cu bicicleta și la promovarea punctelor de interes din zonă. Tinerii voluntari vor aduna povești despre oameni și gospodăriile lor, despre obiective turistice și unități de cazare și despre zonele cu peisaje deosebite de pe malul românesc al Dunării, pe care le vor prezenta apoi pe un portal național de cilcloturism, menit să promoveze România drept destinație excelentă pentru cicloturism. România va fi așezată pe harta europeană a cicloturismului, prin crearea portalului în română și engleză. Cum va arăta portalul puteți vedea aici .
Patru trasee de investigat în Județul Caraș Severin
Din Oravița vor pleca 16 bicicliști ai echipei Cycling Romania, care se vor împărți în patru grupuri. În funcție de nivelul de pregătire și de experiență, doritorii pot parcurge distanțe diferite, între Oravița și primele localități de pe traseu sau, și mai departe, pe unul dintre traseele care vor fi investigate în județul Caraș Severin: Grup 1: Oravița – Baziaș – Cozla – Dubova – Drobeta Turnu Severin, Grup 2: Oravița – Pădurea Radimna – Cozla – Dubova – Drobeta Turnu Severin, Grup 3: Oravița – Nera – Cozla – Dubova – Obârșia Cloșani, Grup 4: Oravița – Borlovenii Noi – Băile Herculane – Cireșu – Drobeta Turnu Severin.
Condiții pentru participare
· Bicicliștii care doresc să se alăture inițiativei sunt rugați să se asigure că dispun de echipamentul necesar pentru a parcurge traseul în siguranță. Casca de protecție este obligatorie.
· Participarea este gratuită, iar vârsta minimă de participare este de 14 ani. Copiii sub această vârstă pot participa însoțiți de părinți.
· Înscrierile se fac trimițând un mail la adresa stup@aroi.ro.
Evenimentul este organizat de către Asociația ROI (www.aroi.ro) și Cycling Romania, cu sprijinul Programului Uniunii Europene „Tineret în acțiune”, Ministerului Tineretului și Sportului, Fundației pentru Poezie Mircea Dinescu, Aqua Carpatica, Nokia, Hotel Călărași, Domeniul Greaca, Casa Comana, F64, Evo GPS, Iiana, Primăria Oravița, Parcul Național Porțile de Fier, Direcția Silvică Caraș Severin și Pensiunea Pajura Oravița. Mai multe despre proiect puteți citi pe site-ul turuldunarii.cyclingromania.ro.

Despre Cycling Romania și Asociația ROI
Cycling Romania (www.cyclingromania.ro) este un proiect de antreprenoriat social, susținut de Asociația ROI, care promovează cicloturismul și dezvoltarea comunităților locale. În doi ani, peste 150 de turiști, majoritatea străini, au participat la tururi pe bicicletă în Prahova, Buzău, Transilvania, Dobrogea. Numeroase articole despre Cycling Romania au apărut în presa românească, precum și în cea internațională. În plus, cu ajutorul Cycling Romania se marchează trasee pentru bicicletă, în diferite regiuni ale țării. Un exemplu este Centura Cicloturistică București, unde s-au marcat trasee în comunele din jurul Bucureștiului (www.centuracicloturisticabucuresti.ro ).
Asociatia ROI (www.aroi.ro) implementează proiecte in domeniul educațional și contribuie la îmbunătățirea performanțelor în licee cu promovabilitate scăzută la examenul de Bacalaureat. În plus, se implică în proiecte în domenii legate de cultură, stil sănătos de viață și antreprenoriat social. Numele ROI vine de la albine – comunitate, scopul Asociației fiind de a contribui la transformarea societății prin implicare, actiune și colaborarea cu alte organizații.

Persoana de contact:
Irina Lapoviță – 072632929
irina@aroi.ro

Comentarii

comentarii