VIDEO Ploaie torențială cu străzi inundate luni la Resita

DSC00619Luni, în jurul orei 14, la Reșița se înregistrau în jur de 28 de grade. Dinspre nord, cerul s-a înnorat și dintr-o dată, peste oraș s-au abătut fulgere și trăsnete foarte puternice.
Norii și-au dat drumul și în câteva minute, ploaie curgea la propriu din cer. NU a plouat mai mult de jumătate de oră, dar cantitatea de apă căzută a depășit 70 de litri pe metru pătrat.
În zona montană a orașului, canalele nu au mai putut prelua întreaga cantitate de apă iar străzile și intersecțiile s-au umplut transformându-se în adevărate canale venețiene.
În zona Casa Muncitorească, apa a intrat în mai multe curți, în magazine și o cofetărie, dar din fericire, fiindcă ploaia a trecut mai departe spre vest, spre Timișoara, apa s-a retras fiind preluată cu greu de canalele de scurgere. Tot luni au fost inundate parțial străzile laminoarelor, Popovici precum și întreaga alee din spatele blocului 6 de pe Bulevardul Republicii din Govândari.


Apa strânsă în intersecția străzilor Făgăraș cu Gugu și cea din apropierea Spitalului Județean din spatele parcai supermarketului din Parcul Tricolorului, au dat emoții șoferilor fiindcă apa a ajuns și la 30 de cm.
Oamenii spun că a fost potop și că nu au mai văzut așa ploaie puternică și că acest lucru se întâmplă tot mai des. Parcă an de an, cantitatea de apă adusă de ploile venite pe neașteptat, este tot mai mare.
Primarul orașului, Mihai Stepanescu, a sosit la fața locului în punctele cu probleme și a văzut care este situația și cum se acționează de către angajații Primăriei pentru îndepărtarea urmărilor și a apei. Angajații de la Serviciul pentru Situații de Urgență conduși de Liviu Gârtoi, au intervenit cu motopompele în Pasajul TMK și in intersecțiile inundate. Angajații Primăriei din cadrul Serviciului Public de Întreținere și Reparare a Patrimoniului, împreună cu șeful lor, Sava Giuricici, au intervenit la scoaterea apei din mai multe curți și pivnițe și împreună cu primarul, au discutat cu locuitorii din zonele sensibile unde inundațiile se repetă pentru a face lucrările ce se impun la canalizare și drumuri astfel încât apa să nu mai băltească pe aceste străzi.
Mulțumiri prietenilor Marius și Costel pentru fotografii și filmulețe.

Comentarii

comentarii