VIDEO Primăria începe lupta cu hoții de capace de canal de pe străzile Reșiței

Nici o firmă de colectare a fierului vechi nu-și mai poate deschide puncte de lucru în Reșița fără un acord încheiat cu Primăria. Acceată hotărâre a fost luată chiar în ședința de Consiliu Local și vine ca urmare a pagubelor create prin furtul de capace și grilaje de pe străzile din municipiu și pe care hoții le-au vândut acestor firme din oraș. Este un prim pas pe care administrația locală îl face în lupta cu hoții de capace de canal.

 

”Pentru că am avut de-a face cu diferite sustrageri, iar noi Primăria și Consiliul Local nu am dat nici măcar un acord sau autorizație de nici un fel, nu am fost deloc informați. Alte structuri ca Prefectura sau Agenția de Protecție a Mediului, s-au ocupat de acest aspect și acum am vrut să fie abordat și un asemenea subiect, bine înțeles după un schimb de experiență în orașe care aveau de a face cu asemenea evenimente”, a declarat primarul Reșiței, Mihai Stepanescu.

Firmele din Reșița care colectează fier vechi sunt obligate să obțină un acord din partea Primăriei   prin care să nu mai cumpere aceste capace de la cei care le sustrag ilegal.

 

”Noi trebuie să știm cu cine avem de-a face. Sunt firme care își deschid puncte de lucru aici…care nu realizează că prin sustragerea de capace și grătare se pot crea pericole publice. Ar trebui să fie informați și dânșii și noi despre aceste posibile pericole pentru că noi de multe ori trăim niște consecințe ale sustragerii capacelor de care aminteam….Ar trebui ca toți cei care colectează să știe că acest comerț are și niște obligații”, a mai precizat Mihai Stepanescu.

Comentarii

comentarii

3 thoughts on “VIDEO Primăria începe lupta cu hoții de capace de canal de pe străzile Reșiței

  1. Domnilor Ioan și Robert,Ceea ce îmi transmiteți dumneavoastră cred că poate fi înțeles în sensul unei rugăminți: Domnule Furnică, nu răscoliți mușuroiul. Credeți-mă domnilor, aveți perfectă dreptate. Nu sunt documentat, nu cunosc legislație, și într-adevăr era doar o observație. În plus am și dezavantajul de a scrie din străinătate, ceea cee într-un fel mă îndepărtează de problemele reale, de zi cu zi ale cetății. Observația mea mergea însă ceva mai departe cu o firavă tentativă de soluție. Măsură activă care să descurajeze furtul capacelor de canal este cea prin care comercianții de fier vechi să raporteze atunci când li se solicită spre colectare astfel de obiecte. Atât timp cât ele sunt ‘valorificate’ furtul va continua. Pot să fiu de acord cu dumneavoastră și în ceea ce privesc neclaritățile și lacunele legislative. Nu blamez Primăria, și nu era, așa cum poate că dumneavoastră ați înțeles, un atac. Domnule Ioan, cred că fiecare dintre noi are câte ceva de învățat, iar cetățenii bine informați ar fi un sprijin pentru buna administrare a unei comunități. Domnule Robert, îmi spuneți că primăria nu are obligația de a interveni la rețeaua de apă și canal. Probabil sunt administratori diferiți, îmi pot recunoaște ignoranța. Primăria în schimb are obligația morală, dacă nu legală, de a fi unul dintre garanții siguranței cetățenilor ei. Prin urmare, așa cum formulasem inițial, este o problemă reală – furtul capacelor – și care merită soluționată. În încheiere, revin asupra acelui punct care a făcut să am parte de un răspuns critic pe măsură. Întrebarea mea referitoare la durata mandatului primarului Mihai Stepanescu era retorică. Spre lămurirea dumneavoastră, nu aștepta un răspuns. Mi se pare însă nefiresc ca după o experiență atât de îndelungată în slujba binelui Cetății, un om informat „nu cunoaște cu cine are de a face”, sau are nevoie de modele de succes aplicate de către alte administrații locale. 

  2. Se vede cum în necunostinta de cauza e ușor sa arunci cu vorbe. Mai lasă observațiile ca ești în afară subiectului. Poate mai mult spirit civic din partea noastră ar fi de ajutor. Masurile de remediere a unor scăpări legislative la nivel național, mereu în schimbare, constituie o problema pentru primarii. Cam atât ca după aia înveți prea multe pe gratis și nu meriți d-le Furnica.Lasa-l pe primar ca știe mai bine decât tine ce face.Tu doar observi, ăsta e ușor. 

  3. Domnule Andrei Furnica, mai bine v-ati documenta inainte sa va dati cu parerea. Din strainatate de unde sunteti, e simplu sa fii mare specialist. Primaria a autorizat aceste societati inainte, dar s-a schimbat legislatia. Primaria e blamata pentru orice… frunza cazuta. Primaria a inceput montarea de noi capace de canal acolo unde acestea au fost furate, desi nu are primaria obligatii sa intervina la reteaua de apa si canal.

Comments are closed.