VIDEO Reșițenii solidari cu durerea rudelor tinerilor morți la București – ,,Intrarea a fost gratuită, dar ieșirea i-a costat viața”

,,Intrarea a fost gratuită, dar ieșirea i-a costat viața” pe cei 30 de tineri din București. Acesta este unul din mesajele scrise de un tânăr la unul din cele două locuri de comemorare din Reșița – în Parcul Tricolorului. Peste 200 de persoane de toate vârstele, au depus aseară flori şi au aprins lumânări, în memoria victimelor de la Clubul Colectiv din București. Asemenea tuturor românilor, reșițenii sunt și ei profund marcaţi de tragedia petrecută în ,,Clubul Colectiv” din Bucureşti. Oamenii au vrut să-și exprime compasiunea și susținerea faţă de familiile greu încercate.
În jur de 200 de persoane s-au adunat și perindat duminică la Reșița în Centrul Civic și Parcul Tricolorului din Reșița. Oamenii au depus flori şi lumânări aprinse într-o acţiune de comemorare a victimelor din ,,Clubul Colectiv” din Bucureşti.

Reșițenii s-au mobilizat prin intermediul fb iar la ora 18, s-au strâns în mai multe locații din oraș. Primăria Municipiului Reşiţa s-a autosesizat – tot prin fb și în scurt timp, a organizat în Centrul Civic – lângă sediul Primăriei şi în Piaţa Tricolorului în cel mai mare cartier muncitoresc al orașului – Govândari, două locuri de comemorare a victimelor tragicului accident.

Reşiţenii au început să se strângă la cele două puncte începând cu ora 18 și au depus flori şi candele, apoi au păstrat un moment de reculegere în memoria celor dispăruţi. Peste 30 de angajați ai Primăriei Reșița au depus flori și au aprins lumânări într-un loc mai ferit de vânt de lângă zidul instituției.

Totodată, primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a dispus efectuarea de controale în toate cluburile şi discotecile din municipiu începând de luni, 2 noiembrie 2015, de către Biroul Comerţ şi Poliţia Locală privind respectarea normelor legale de funcţionare a acestora.
În acelaşi timp, edilul solicită şi implicarea tuturor instituţiilor care dau autorizaţii de funcţionare acestor localuri şi a furnizorilor de servicii (gaz, curent electric) în urmărirea respectării legalităţii funcţionării acestora.

Reșițenii, mulți cu lacrimi în ochi, sunt solidari cu urmașii victimelor de la București, aproape fiecare spune că trebuie aplicată legea, că trebuiesc intensificate controalele PSI în cluburi, localuri publice și săli de spectacole. Oamenii mai spun că prezența lor acolo vrea să fie și un semn de protest îndreptat împotriva celor vinovați de această tragedie, că acesta este un semnal pentru cei ce trebuie să asigure siguranța copiilor; trebuie luate măsuri urgente împotriva patronilor care caută doar câștigul, că este un semnal de alarmă pentru Pompieri și autorități, pentru cei ce eliberează autorizații.

Moment emoționant a fost acela când un tânăr spune că: ,,puteam să fiu eu și prieteni de ai mei acolo, este normal ca după o săptămână de muncă sau învățat să ieși la distracție, dar nu este normal ce s-a întâmplat acolo, puteam fi eu, puteau fi colegii mei”. Tânărul nu mai poate vorbi și plânge de mila celor dispăruți și a părinților acestora.

Lângă el este mama lui care spune că acolo putea sa fie fiul ei, alți tineri. Plâng amândoi privind licărul flăcărilor de la lumânări și de la candele.

Mulți reșițeni nu vor uita o imagine care le v-a rămâne în minte. Ar fi bine, dacă și cei ce eliberează autorizațiile PSI, ar vedea acest afiș. Pe afiș scrie că pentru tinerii din București: ,,Intrarea a fost gratuită, ieșirea i-a costat viața”.

Comentarii

comentarii