VIDEO SENTINTA PENALA DEFINTIVA PENTRU PRIMARUL DIN CARASOVA, RADAN MIHAI

Primarul comunei Carașova, Mihai Radan, are toate șansele de ași încheia mandatul mai de vreme decât este normal. Primarul a primit o sentință de condamnare la un an de închisoare, cu suspendare, pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese. Sentința este definitivă.

Problemele pentru Mihai Radan, președinte al Uniunii Croaților din România, au început perioada în care a fost deputat în perioada 2001-2012. Deputatul, și-a angajat la Biroul Parlamentar din Caraș-Severin, pe fiul său în calitate de referent și șef de cabinet, iar pe nora sa, în funcția de consilier. Ba mai lult, deputatul i-a rezolvat soției sale în baza unui contract civil, prestarea de activități plătite de Camera Deputaților. La sfârșitul anului 2011, ANI a sesizat Parchetul General cu privirea la faptul că toate aceste fapte au fost făcite din octombrie 2006 și până în luna decembrie 2008.

Având în vedere Hotărârea instanței, legea spune că, după comunicarea sentinței definitive și înregistrarea ei la Primăria Carașova și Prefectura Caraș-Severin, secretarul Consiliului local va întocmi un referat către prefectură cu starea de fapt. Pe baza referatului și a sentinței definitive, prefectul va semna Ordinul de încetare a mandatului de primar înainte de termen.

Mihai Radan poate conteste Ordinul în instanță. În același fel au procedat primarii din Prigor și Zăvoi.

Vezi și   https://www.infocs.ro/video-unde-nu-se-lucreaza-bine-in-capul-satului-au-de-suferit-satenii-inundatii-la-carasova/

[youtube id=”yudgzoHAMmI”]

Actul respectiv arată și spune cam așa:

Complet de judecată: Complet Fond 2
Numărul documentului de soluționare: 1020/2014
Data documentului de soluționare: 25.11.2014
Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
Soluție: Condamnare
Detalii soluţie: În baza art. 253/1 Cod penal anterior, cu aplicarea art.41 alin.2 C.pen. ant., şi cu aplicarea art.5 C.pen., condamnă pe inculpatul RĂDAN MIHAI, căsătorit, un copil major, studii superioare, fost deputat în Parlamentul României, fără antecedente penale, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată (patru acte materiale). În temeiul art.71 C.pen. ant. interzice inculpatului drepturile prev. de art.64 alin.1 lit.a teza a II-a, lit.b şi lit.c C.pen. ant. cu titlu de pedeapsă accesorie. În baza art. 81 Cod penal anterior dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii pe un termen de încercare de 3 ani, calculat conform art. 82 Cod penal şi care se socoteşte de la data rămânerii definitive a hotărârii. În conformitate cu art.71 alin.5 C.pen. ant. pe durata termenului de încercare se suspendă executarea pedepselor accesorii. În baza art.359 C.pr.pen. ant. atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 83 Cod penal anterior privind cazurile de revocare a suspendării condiţionate a executării pedepsei. Obligă inculpatul la plata sumei de 1500 lei cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 1000 lei, cheltuieli judiciare efectuate în faza de urmărire penală şi 500 lei cheltuieli judiciare efectuate în cursul judecăţii în primă instanţă. Onorariul parţial al apărătorului desemnat din oficiu, până la prezentarea apărătorului ales, în cuantum de 100 lei, se plăteşte din fondul Ministerului Justiţiei. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei

foto ziarelive.ro

Comentarii

comentarii