VIDEO STIATI CA EXISTA SI LIMBAJUL TRUPULUI ?

Când ne întâlnim cu cineva pentru prima oară, persoana respectivă își va forma o părere despre noi din primele câteva secunde și, cel mai probabil, această părere nu se va schimba niciodată. În acest timp foarte scurt, persoana ne va judeca după înfățișare, gesturi, atitudine, maniere și după cum suntem îmbrăcați. Asta se întâmplă pentru că, până să ajungem să cunoaștem mai bine pe cineva, creierul nostru se bazează pe judecăți instantanee, în încercarea de a evalua persoana din fața noastră, de a-i prezice comportamentul și de a anticipa felul în care vom reacționa. Acesta este pur și simplu un mecanism de supraviețuire. Din primele informații căpătate – cu alte cuvinte, din felul în care se prezintă persoana din fața noastră – creierul nostru decide dacă aceasta este de încredere, competentă, plăcută sau nu.

Amy Cuddy: Limbajul trupului te definește
Your body language shapes who you are (RO)
Așadar, fie că este vorba de viața ta socială sau de carieră, a crea o bună primă impresie este cel mai important lucru, pentru că n-ai decât o singură șansă. O cale de a dirija în favoarea ta această judecată instantanee este să fii conștient de limbajul trupului tău, mai ales în situații importante pentru tine. Fie că mergi la un interviu de angajare, ceri o mărire de salariu, te întâlnești cu un client nou sau doar vrei să legi o relație cu cineva, trebuie să fii atent(ă) la ținută, postură și gesturile pe care le faci, căci acestea pot influența decisiv percepția celeilalte persoane despre tine. Iată câteva greșeli pe care trebuie neapărat să le eviți:

– Primul impact este felul în care arăți. Nu veni la o întâlnire îmbrăcat extravagant sau cu haine uzate, dar nici ca un fotomodel. Adoptă o ținută neutră, decentă, conformă cu evenimentul. De asemenea, igiena personală este foarte importantă.

– Când dai mâna cu cineva, nu întrerupe contactul vizual prea repede – poți părea indiferent, nervos sau nedemn de încredere. Menține contactul vizual pe timpul strângerii de mână.

– Dacă ești așezat, nu te lăsa prea mult pe spate – dai impresia că ești leneș sau arogant. De asemenea, nu te apleca prea mult în față – vei părea agresiv. Alege o postură neutră.

– Când asculți ce spune interlocutorul, nu da din cap tot timpul. Vei arăta ca o păpușă mecanică. Chiar dacă ești de acord cu ce spune celălalt, dă din cap o dată sau de două ori și apoi încearcă să rămâi atent, dar nemișcat.

– Nu îndrepta degetul sau brațul spre celălalt când vorbești. Vei da senzația că ești agresiv.

– Nu-ți încrucișa brațele pe piept. Vei părea defensiv, mai ales atunci când răspunzi la întrebări. Încearcă să-ți ții brațele pe lângă corp, sau în poală, dacă ești așezat.

– În timpul unei conversații, evită cu orice preț să te miști prea mult. Dacă n-ai astâmpăr și te fâțâi tot timpul, îi semnalezi interlocutorului că ești nervos.

– Nu-ți ține niciodată mâinile la spate sau adânc băgate în buzunare. Dai impresia că ești rigid, categoric. Adoptă o postură naturală, cu mâinile pe lângă corp.

– A te uita în sus, în jos sau în jur e un indiciu sigur că minți sau nu ești în apele tale. Încearcă să stai nemișcat și să menții contactul vizual pe timpul discuției.

– A te uita insistent la cineva poate fi interpretat ca semn de agresivitate. Există o diferență între a privi pe cineva și a-l fixa cu privirea.

– Dacă nu zâmbești, îl faci pe celălalt să se simtă inconfortabil și să se întrebe dacă chiar vrei să stai de vorbă cu el. Abordează un zâmbet sincer, natural, mai ales atunci când întâlnești pe cineva pentru prima dată.

– A sta cu mâinile în șold este o postură agresivă, ca cea a unei păsări care-și umflă penele ca să pară mai mare. Semnalul pe care-l dai este în mod cert unul negativ.

– A face un pas înapoi când ți se cere să iei o decizie se traduce prin nesiguranță. Rămâi în aceeași poziție, sau chiar fă un pas înainte, cu convingere, indiferent ce decizie ai luat.

– A te uita la ceas sau în telefon când te afli în fața cuiva spune că, de fapt, ai vrea să fii în altă parte. În plus, înseamnă lipsă de maniere. Acordă-i atenție persoanei din fața ta, menține un contact vizual firesc și nu uita să zâmbești.

 

Citeste si alte articole cel putin la fel de interesante intrand AICI:http://frumoasaverde.blogspot.ro/2015/10/limbajul-trupului-video-ro.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+FrumoasaVerde+(Frumoasa+verde)

Comentarii

comentarii