VIDEO Traditie si modernism ,,Întoarcerea la apă! Echilibru și Sănătate la Baile Herculane,,

Asociația Pro Turism Herculane a organizat în staţiunea de pe Cerna, cel de-al III-lea eveniment din cadrul campaniei civice pentru dezvoltarea stațiunii și redresarea imaginii sale. Conferința Națională “Întoarcerea la apă! Echilibru și Sănătate” s-a desfăşurat la Hotelurile Afrodita si Diana.
Acesta este cel de al treilea eveniment dintr-o serie menită să readucă stațiunea la gloria de altă dată. În sala de şedinţe de la Hotel Diana, s-au reunit medici specialiști, istorici, ghizi turistici, promotori ai turismului, investitori, operatori de turism şi jurnalişti – de la presa scrisă şi până la tv, radio şi site-uri personale.

[youtube id=”0YRlVDrZvh8″]

De remarcat este faptul că acest eveniment a fost organizat de tineri şi s-a adresat tinerilor. Presedinta asociatiei, Marilena Badea, are sub 30 de ani. Istoricul si publicistul Dorin Balteanu i-a purtat pe cei prezenti in sala prin istoria statiunii, din Imperiul Roman si pana la ….Iohannis. Un blogg=er axat pe turism, a prezentat si el o idee deosebit de interesanta: Herculanele ca destinatia de baza cu cazare si tratament si ca punct de plecare pe 6 trasee turistice. Autoritatile judetene au fost reprezentate la un nivel doarte inalt: fiindca nu a putut sa fie prezent la simpozion, prefectul Ciobanu, a trimis cea mai potrivita persoana sa-l reprezinte: doamna Florenta Albu, sefa Serviciului de integrare europeana din cadrul Prefecturii Caras Severin.

O surpriză deosebit de plăcută a fost prezenta în conferinţă, ca lector, a unui investitor în turism. La doar 26 de ani, Marius Bazavan, alături de fratele său, Florin Bazavan de 28 de ani, conduce afacerea poate de cel mai mare succes din staţiunea de pe Cerna. Campania a fost sprijinită de la început de cei doi. Din două ruine, Florin şi Marius, au făcut din Diana şi Afrodita, cele mai luxoase şi căutate locaţii de sănătate şi distracţie din staţiune. ,,Cu o floare nu se face primăvara, dar cu o floare, începe primăvara,, este sloganul sau motto-ul după care Marius se ghideaza in cea ce face la Herculane. În acest caz, ,,floarea,, de la care s-a plecat la Herculane, se numeşte Hotel Diana. A doua floare apărută în coroniţa de învingători, se numeşte Hotel Afrodita şi cine ştie ce urmează.
De fapt, ştim că urmează: un program deosebit pentru 1 Mai în care îşi găsesc de făcut toţi câte ceva – şi ne referim aici la turişti.
Conferinta (5)
Conferinţa a avut şi are ca şi cele precedente, punct central al acţiunii, valorificarea zonei cu ajutorul apelor cu proprietăți unice ce au pus stațiunea pe harta turistică a Europei. Nu s-a vorbit de ajutoare şi intervenţii extraordinare din afară, s-a vorbit clar şi la subiect de ceea ce s-a făcut şi se poate face. Un alt demers important al evenimentului, dar şi al asociației, il reprezintă schimbarea percepției asupra stațiunii.
Conferinta (3)
Prin această serie de evenimente se dorește să se pună accent și pe faptul că Băile Herculane nu este numai un loc ideal pentru tratament ci, are mult mai multe de oferit. Fie prin specificul zonei, ideal pentru activitățile în aer liber, sporturi de echipă, cățărări, trasee turistice cu deplasare de până la 200 de km în jurul staţiunii, trasee care să prindă în ele vizitarea celor mai deosebite locuri ale Caras Severinului. Asemenea destinaţii ar fi morile pe apa da la Rudăria, Semmerigul bănăţean, Oraviţa cu tot ce poate ea oferii, sau chiar Semenicul ca salba sa de lacuri de acumulare şi Timişoara. Florin Bazavan spune ca ,,primul si cel mai apropiat pas in sprijinul turistilor care doresc sa faca miscare, il reprezinta achizitionarea unei duzine de biciclete de calitate ce vor fi la dispozotia turistilor. Acestia pot face plimbari in statiune, dar si in afara ei pe traseele pe care le vom amenaja cu toate formele legale,,.
Conferinta (1)
In cadrul conferintei, tanara Cristina Lalescu din Herculane, a prezentat o gama de sapunuri hand-made, sapunuri ecologice realizate in bucataria ei cu apa termala de Herculane si uleiuri vegetale. Acestea au proprietatea de a super-hidrata pielea – tocmai datorita apei termale de Herculane folosite in prepararea lor.
Conferinta (4)
La acestea se adauga deja existentele servicii și centre de wellness și spa, în care s-a investit considerabil în ultimii ani. Stațiunea este acum pregătită și pentru turiști dintr-o altă categorie de vârstă. Dezvoltarea în acest sens trebuie susținută și promovată pentru că schimbările să se poată produce. Să nu uităm că turismul balnear este turismul tuturor anotimpurilor, iar acest lucru trebuie să se resimtă în tot ceea ce înseamnă activitate și dezvoltare în zonă.

Si fiindca vorbele sunt doar vorbe, InfoCs va ofera posibilitatea de a urmari un rezumat video cu un montaj ce cuprinde principalele momente ale seminarului, cu lectorii si cei ce au vorbit cu acest prilej

Comentarii

comentarii