VIDEO Un incendiu de vegetaţie lângă DN58 la Brebu, a pus probleme soferilor

Actualitate

Un incendiu de vegetație a izbucnit aseară pe un teren din marginea Drumului Naţional 58, drum ce leagă Reşita de Caransebeş. Cineva a aprins intenționat iarba uscată, cert este că flăcările au cuprins cu repeziciune mai multe hectare de vegetație. Fumul dens a ajuns pe DN58 şi a împiedicat desfășurarea normală a traficului. Focul putea provoca un dezastru fiindcă în zonă sunt litiere de salcâm și rășinoase precum și o mânăstire și 4 relee de telefonie mobilă.

Flăcările au scăpat de sub control și au cuprins dealul de la poale și până spre pădure amenințând să se extindă și la pădurea de molid pârjolind totul în cale. Flăcările au cuprins iarba, tufișurile și o plantație de foioase din apropiere și s-a apropiat de șosea.

Pentru oprirea și lichidarea focului au intervenit pompierii militari de la ISU Semenic care s-au luptat cu focul întreținut și de un vânt destul de tare, mai bine de 2 ore. La nici 500 de metri de locul incendiului, se află Mănăstirea Brebu. Din cauza terenului, s-a putut acţiona doar cu lopeţile şi pliciurile.

În prezent, o cauză exactă a focului nu se cunoaște, dar este cunoscut faptul că incendierea pajiștilor uscate este o practică generală a crescătorilor de animale. Cu toate că există legi care interzic și pedepsesc acest lucru, până în prezent în Caraș Severin, nimeni nu a fost prins și nici amendat niciodată. Prin foc se ard pajiștile de resturile vegetale, fân și spini ce ar trebui îndepărtați de către proprietari – operațiune pentru care iau subvenții de la APIA.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments