VIDEO Vin yoghinii MISA – Se deschide sezonul de turism la Herculane

De peste 20 de ani, yoghinii MISA sunt cei care dau startul sezonului turistic la Băile Herculane. De peste 20 de ani, miile de yoghini reprezintă gura de oxigen care resuscitează activitatea economică a orașului. De peste 20 de ani, tot ce înseamnă spațiu de cazare în stațiune, este ocupat. Așa se va întâmpla și în acest an. Primii yoghini sunt așteptați să sosească la Băile Herculane încă de marți- 28 aprilie. Este știut și recunoscut faptul că sosirea miilor de yoghini din toată lumea, deschide sezonul de turism în stațiunea de pe Cerna. Ei sunt gura de oxigen care pornește motorul turismului și activitatea în orașul – stațiune.

[youtube id=”TTC6vwoXsaU”]

,,În fiecare an, la Herculane vin mii de yoghini din toată lumea. Anul acesta, ne așteptăm la un număr cel puțin egal cu cel de anul trecut, dacă nu chiar mai mare de participanți la Simpozionul MISA de la Băile Herculane” a declarat pentru www.infocs.ro” Costică Cojocaru, purtătorul de cuvânt al manifestării din acest an. ,,Aşa cum am procedat anul trecut, și în acest an, yoghinii participanţi la Simpozionul Internaţional de Yoga, vor organiza conferinţe şi întâlniri ale membrilor MISA, sesiuni de meditaţii, spirale de meditație. În acest an, vor fi șapte spirale: 3 cu inducție -spiralele mari – cum li se spune – cu inducția stării de eliberare prin miracol divin. În caz de ploaie, spiralele se vor ține in sală. De asemenea, vor avea loc 5 conferințe noi, conferințe susținute profesorul Gregorian Bivolaru. Ele au fost trimise prin internet, iar doua dintre ele, vor avea ca țintă Mișcarea Charismatică Teofanică. Aceasta este o marcă înregistrată la OSIM. Mișcarea Charismatică Teofanică, a început în anul 2009 și ceea ce este cel mai important, este faptul că la acestea pot participa toti cei care doresc, indiferent daca fac parte sau nu din Mișcarea MISA. Pentru a putea participa la eveniment, doritorii trebuie să se înscrie. Acest lucru se poate face în vară, începând cu 1 august în tabăra MISA de la Costinești. Cei ce s-au înscris anul trecut, acum participă la Mișcarea Charismatică Teofanică din acest an” a mai spus în exclusivitate pentru infocs.ro – Costică Cojocaru.
MISA Prima spirala (12)
În această perioadă, bucătăriile hotelurilor și restaurantelor, își adaptează meniurile la cerințele membrilor Mișcării MISA. Meniurile sunt vegetariene, alimentele, legume, lactatele și ouăle – sunt de calitate și aduse – multe dintre ele, de pe piață de la producătorii cu care unitățile au contracte de mai mult timp. Asta nu înseamnă că ceilalți turiști nu pot servi un meniu cu carne sau ce doresc ei.
Agenții economici și nu numai, proprietarii de hoteluri și pensiuni, locuitori cu case mai mari care pot oferi locuri de cazare, şi-au aranjat odăile pentru a-i găzdui pe turiști, dar mai ales, pe membrii MISA. Turiștii din perioada Paștelui, au stat vreo 3 zile în stațiune, dar yoghinii, vor ocupa aceste locuri cel puțin 10 zile.
MISA 2012 (17)
,,Fiind vorba de mii de turiști care ocupă efectiv toate locurile libere din stațiune, chiar marile complexe hoteliere negociază prețuri speciale la cazare pentru această perioadă, prețuri care să convină ambelor părți. Așa cum am făcut noi cu locurile libere din Hotel Dacia și Hotel Domogled. Ne-am vom înțeles cu ei exact ca și anul trecut. Le-am dat camere de trei stele, totul renovat – și – totul a fost în regulă. Sunt foarte civilizați și turiștii exemplari. Aproape că nu ai nevoie de cameriste cât acești oameni sunt cazați la noi” a spus pentru InfoCS.ro directorul general al S.C. Sindtoourrading– complexul Domogled – Dacia, Attila Joos.
Misa (33)
Pe Platoul Coronini – locul sacru pentru yoghinii care-l consideră ca fiind un loc de unde emană o puternică energie pozitivă, s-au făcut unele lucrări de curățenie și amenajare astfel încât participanții la spirale și meditații, să aibă toate condițiile. Latura sudică a platoului este pregătită și amenajată pentru comercianții și producătorii particulari – mai ales din localitățile din jurul Herculanelor, care vor veni acolo cu produsele lor. Majoritatea din gospodăria proprie.
Cel mai aşteptat moment şi încununarea lucrărilor Simpozionului – cele mai spectaculoase și importante momente, vor fi ca în fiecare an, celebrele spirale de meditaţie şi intrare în comuniune, de pe Platoul Coronini.

yogaa (19)

,,Yoghinii vin în stațiune de aproape 20 de ani. Sunt de ai casei, cum s-ar spune. Dar, în primul rând, sunt turiști, sunt cei ce aduc bani în oraș și stațiune și noi îi respectăm pentru asta. Tarifele- sunt exact ca cele de anul trecut, ca cele de acum doi ani. Din păcate, nu le mai putem oferi sala Cinematografului Dacia fiindcă este în renovare și modernizare, dar la Hotel Dacia există o altă sală de ședințe, daci, noi face tot ce putem. Mai există sala de ședințe de la caziono. De asemenea, Primăria, le va închiriat yoghinilor şi cantina socială cu tot cu bucătărie, le va eliberat autorizaţii pentru diferite manifestări pe spaţii publice – cel mai bun exemplu fiind Platoul Coronini. Zilele acestea vor fi instalate acolo toalete ecologice și surse de apă pentru condiții civilizate” spune primarul orașului, Nicușor Vasilescu.
_IMG9300
,,Yoghinii din Mişcarea pentru Integrare Spirituală în Absolut sunt, aş putea spune- cei care deschid oficial sezonul turistic în Băile Hercualne. Normal că avem turiştii şi cetăţenii ce vin la băi cu bilete de tratament sau pe cont propriu, dar nu este de ici- de colo, ca dintr-o dată, în staţiune să îţi vină câteva mii de turişti. Pentru ai atrage şi pentru a le da toate motivele ca ei să vină an de an aici, toți proprietarii de hoteluri, pensiuni sau spații de cazare, practică preţuri modice, mici aş putea spune, în ceea ce priveşte taxele şi închirierile. Drumul spre Platoul Coronini este bun, tot ce înseamnă sală sau loc de întâlnire mai mare, au fost igienizate, renovate- fiindcă toate acestea vor fi închiriate începând de joi, 30 aprilie. La Băile Herculane sunt aşteptaţi să sosească câteva mii de oameni. Sunt yoghinii, dar sunt și turiști totodată, și ca în fiecare an, aceştia sunt români, dar un număr însemnat vin şi de peste hotarele României. Aceștia vor povesti și altora ce au văzut și trăit aici, așa că, trebuie să facem o impresie frumoasă” mai spune primarul orașului, Nicușor Vasilescu.”
DSC09438
,Majoritatea hotelurilor și a pensiunilor au deja toate locurile de cazare rezervate – unele de anul trecut. Din 29 aprilie şi până în 10 mai, în staţiune mai găseşti cu greu un loc de cazare. Anul acesta a fost destul de rece, primăvara capricioasă, aşa că, nu ştim câţi yoghini vor mai sta a corturi, dar am auzit că primăria a pregătit şi locuri de campare. Prețurile noastre sunt neschimbate de doi ani, vom avea localuri în toată stațiunea – și la intrare, și în mijlocul stațiunii, localuri în care oamenii pot lua masa. Meniul este pentru toți: și cu carne și vegetarian ” spune unul dintre oamenii de afaceri din oraș.
Coronini mai (73)
În oraș, locuitorii ce pot oferii locuri de cazare, sunt şi ei pregătiţi să-i primească pe adepţii MISA. Preţul unei camere cu două locuri este ca anul trecut și ca acum doi ani: plecă de la 50 de lei pentru o zi. Sunt prețuri mici, dar yoghinii stau cel puțin 10 zile la Herculane. Ei au la dispoziție bucataria complet utilată și baia. Primii yoghini sunt așteptați să sosească în stațiune de marți, 28 aprilie iar marți – 29 aprilie, este prima zi de tabără. Grosul este așteptat să apară cam de pe joi – vineri fiindcă unii sunt prinși cu munca.
IMG_7192
Nu vor lipsi nici tradiţionalele spirale și ședințe de meditare pe Platoul Coronini, ședințe cunoscute de cei din afara mișcării ca ,,spirale mari şi mici”.
Tot pe Platou, vor urca agricultorii și producătorii din satele din jurul orașului-stațiune, de pe toată Valea Cernei, Valea Bolvanița, Cuptoare, Topleț sau Cornereva, dar și din județul Mehedinți. Mulți vor avea legume de grădină din producția proprie, dar și produse și alimente gătite. Prețul acestora ar putea scădea față de anul trecut – și asta în virtutea economiei de piață. Nu trebuie ascuns faptul că acum vreo trei – patru ani, comercianții vindeau legătura de ceapă verde la preț de sparanghel cu 3- 4 lei, litrul de lapte și cu 7 lei sau oul la prețul de 1,5 lei. O felie de ciupercă pleurotus pane costa în jur de 3 lei iar o mini – porție de salată orientală, ajungea și la 5 lei.
MiSA 2008 (5)
În aceste condiții, yoghinii s-au organizat și au renunțat să mai cumpere de la ,,țărani” și au preferat să-și facă piața de la Orșova sau chiar Turnu Severin. Cum majoritatea locuiesc la gazdă unde au acces la bucătărie, ei își gătesc singuri. Așa se face că produsele comercianților au rămas pe jumătate nevândute. Acest lucru a dus la scăderea prețurilor, astfel că acestea s-au apropiat de valori oarecum normale. Oul, de ,,casă” costă 50- 60 de bani, litrul de lapte maxim 3 lei iar brânza între 15 şi 20 de lei- ca la piață. Ceapă costă și ea între 50 de bani și un leu legătura, la fel ridichiile sau căpățâna de salată verde.

[youtube id=”fpxv-KY-R14″]
Imagini MISA

Liderul spiritual al yoghinilor MISA, Gregorian Bivolaru, nu va fi prezent la Simpozion. Dar, asta nu înseamnă că el nu va fi prezent spiritual în mijlocul adepților săi. Miile de yoghini din toată lumea, vor avea prilejul să intre în comuniune spirituală cu el prin intermediul conferințelor ce au fost înregistrate și care vor fi difuzate prin stațiile de amplificare la simpozioane, întâlniri, seminarii sau în cadrul celebrelor spirale de pe Coronini.

 

Imagini arhiva Simpozioane MISA

Comentarii

comentarii