VREMEA de PAȘTE 2017. PROGNOZA METEO, emisă de ANM

Turism

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru intervalul 11-23 aprilie, interval care include ziua de Paște, 16 aprilie.

PROGNOZA METEO. VREME BANAT

În primele două zile de prognoză valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în mod normal la această dată, iar media maximelor va fi de 19…20 de grade. În data de 12 aprilie se va resimți o răcire de aproximativ 5 grade, apoi, până joi, 20 aprilie, media maximelor pe întreaga regiune va oscila, în general, între 16 și 19 grade.

În ultimele zile de prognoză vremea se va încălzi din nou, maximele termice urmând să atingă, în medie, 21….22 de grade. Media temperaturilor minime va avea variații între 3 și 6 grade în prima săptămână și între 6 și 8 grade în cea de a doua. Probabilitatea pentru averse pe arii relativ extinse și în general moderate cantitativ va fi mai ridicată în data de 11 aprilie și din nou, după data de 15 aprilie. În restul intervalului doar izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată.

Si in cazul in care doriti sa faceti o excursie prin Transilvania, iata cum va fi vremea si aici:

PROGNOZA METEO. VREME CRIŞANA

La începutul intervalului de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit la această dată, cu o medie a valorilor termice diurne de 19…20 de grade. În următoarele două zile se va răci, iar media temperaturilor maxime va ajunge la 14….15 grade. Ulterior, în intervalul 13…19 aprilie regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ, iar media maximelor se va încadra între 16 și 18 grade. În ultimele zile de prognoză vremea se va încălzi, până la o medie regională a maximelor de 20 de grade. Variația mediilor termice nocturne va fi între 2 și 5 grade în prima săptămână și între 6 și 8 grade în cea de a doua. Probabilitatea de averse, pentru scurte intervale de timp chiar intense, va fi mai mare în data de 11 aprilie și din nou, după 15 aprilie.

PROGNOZA METEO. VREME TRANSILVANIA

După ce în primele două zile de prognoză se va înregistra o medie a valorilor maxime de temperatură de 17…18 grade, în data de 12 aprilie se va resimți o scădere a acesteia, până în jurul a 12 grade. Ulterior, regimul termic va fi caracterizat, în general, de o creștere a temperaturilor diurne, urmând ca după data de 20 aprilie să se atingă, în medie, maxime termice în jurul a 20 de grade. Temperaturile minime vor fi în creștere până în data de 12 aprilie, când media lor va fi de 4 grade, apoi vor scădea, astfel că joi, 13 aprilie se vor situa în apropierea pragului de îngheț. Ulterior, trendul general al temperaturilor va fi de creștere, mai semnificativă în ultimele zile ale intervalului de prognoză, atunci când se va ajunge la o medie pe întreaga regiune de 6 grade. Vor fi condiții pentru averse aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse și în general moderate cantitativ în data de 11 aprilie și din nou după 15 aprilie.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments