100 DE ANI DE ROMÂNIA SĂRBĂTORIȚI LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ VÂRCIOROVA

În localitatea Vârciorova din comuna Bolvașnița, cu sprijinul Primăriei Comunei Bolvașnița și al Bisericii Ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului” din Vârciorova, întreaga comunitate a sărbătorit 100 de ani de la Marea Unire din 1 decembrie 1918.

Proiectul județean „Unirea în suflet de copil” a reunit elevi și cadre didactice din 9 școli, reprezentanți ai autorităților locale, părinți și bunici, membrii ai comunității.

Începând cu ora 10:00, Școala Gimnazială Vârciorova și-a deschis porțile pentru invitații sosiți de la Școala Gimnazială Armeniș, Școala Gimnazială Sacu, Școala Gimnazială Verendin, Școala Gimnazială Petroșnița, Școala Gimnazială Cornuțel, Școala Gimnazială „Trandafir Cocârlă” Turnu-Ruieni, Școala Gimnazială Copăcele și Școala Gimnazială Constantin-Daicoviciu. De aici s-a plecat într-o paradă a costumelor populare la Biserica Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului” din Vârciorova, unde a fost oficiată slujba religioasă dedicată eroilor neamului, de către preotul Bob Aron, preotul Suciu Lazăr și preotul Romulus Nicolae Popoviciu.

După slujba religioasă, la Căminul Cultural din Vârciorova, Centenarul Marii Uniri a fost sărbătorit prin spectacolul oferit de către elevii de la școlile amintite mai sus. Cântecele, scenetele și poeziile prezentate în cadrul momentului au ajuns la sufletele tuturor celor prezenți, trezindu-le sentimentul de mândrie națională, de dragoste pentru România. La finalul momentelor artistice, au fost premiate lucrările căștigătoare de la activitatea „Marea Unire în ochi de copil”, desfășurată în perioada 5-27 noiembrie, din cadrul proiectului „Unirea în suflet de copil”.

Evenimentul s-a încheiat la Școala Gimnazială Vârciorova, unde invitații au socializat și au schimbat impresii la masa festivă, fiind serviți cu mâncare tradițională.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat și celor care au participat la această mare sărbătoare alături de noi!

Coordonatorii proiectului: prof. Filip Delia-Maria; prof. Cucuruz Nicolae

Director: prof. Cocârțeu-Dexamir Ana-Alina

Comentarii

comentarii