AJOFM Caraş-Severin a încheiat proiectul „Eficienţă şi calitate în Serviciile Publice de Ocupare”

IMG_3824AJOFM Caraş-Severin a susţinut o conferinţă de închidere a proiectului ECSPO „Eficienţă şi calitate în Serviciile Publice de Ocupare”
Proiectul care s-a desfăşurat pe perioada a 36 de luni face parte din Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, privind Modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO).
Acest proiect dezvoltat de către AJOFM a avut ca obiectiv general creşterea nivelului de competenţe şi abilităţi profesionale ale personalului SPO în vederea îmbunătăţirii calităţii, eficienţei serviciului de ocupare prin utilizarea unei strategii de formare profesională continuă, adaptată dinamicii pieţei muncii.
Valoarea totală a proiectului a fost în jur de 3 milioane 700 de mii de lei.
Proiectul a urmărit dezvoltarea competenţelor specifice pentru un număr de 35 de persoane pe durata celor 2 ani, pornind de la o evaluare a nevoilor acestora de a fi informaţi, apoi au fost planificate programele de formare prin folosirea unei strategii de formare continuă pentru SPO.
Un alt obiect al proiectului s-a îndreptat spre îmbunătăţirea competenţelor profesionale pentru realizarea prognozelor şi studiilor pe piaţa muncii, prin folosirea unor tehnologii moderne de informare şi comunicare pentru 150 de angajaţi.
Pentru alţi 200 de angajaţi SPO s-a avut în vedere îmbunătăţirea competenţelor profesionale privind modernizarea, diversificarea şi personalizarea serviciilor de ocupare pentru integrarea grupurilor vulnerabile.
Pe perioada celor 36 de luni s-au organizat lunar întâlniri de lucru, evenimente la nivel naţional, dar şi activităţi de monitorizare şi de evaluare. S-au achiziţionat echipamente, mobilier şi materiale promoţionale.
Partenerii proiectului au fost Agenţiile de Ocupare a Forţei de Muncă din judeţele: Timiş, Arad, Alba, Mehedinţi, Gorj, CRFCAPL Timişoara şi VUC Storstrom Danemarca.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments