Autorităţile locale şi judeţene nu fac nimic pentru turismul din judeţ – Azi Sfinxul Banatean VIDEO

Autorităţile nu fac nimic pentru turismul din judeţ. Situaţia neschimbată în cazul Sfinxului Bantean de la Topleţ. Deşi are o importanţă turistica deosebită, autorităţile locale din Topleţ şi Herculane, nu fac nimic. Drumul este groaznic, de pământ şi plin de gropi şi mai ales, vegetaţia acoperă totul. Nu se vede decât dacă te afli lângă el. Unde mai pui că pentru a ajunge la Sfinx din DN67D, treci printr-o haldina de gunoaie.

CJ se spala pe mâini şi probabil ca va spune că este treaba autorităţilor locale. Primăria Hercuane, spune că Sfinxul este pe teritoriul comunei Topleţ, aia de acolo spun că este la marginea căii ferate care este a CFR. Si uite asa, exact ca si in cazul Tunelului Dragostei de la Obreja, nu suntem in stare sa pastram si sa promovam ce ne-a dat natura pe gratis. Citeste tu mai multe aici https://www.infocs.ro/tunelul-iubirii-de-la-obreja-a-fost-distrus-de-nepasarea-autoritatilor-video/?fbclid=IwAR3I-DSwgSYFRILdx1m54in_SzyJluWyJHe0621BLlR7g7qvbxtpMKdE7dc

Se poate ajunge aici pornind din centrul staţiunii Băile Herculane pe drumul naţional DN67D până la podul de trecere peste raul Cerna, în apropiere de intersecţia cu drumul european E70, ce uneşte Orşova de Caransebeş; până aici sunt aproximativ 10 km. Dacă se porneşte din Gara Băile Herculane, pe drumul european E70, până la acest pod sunt aproximativ 700 m. De aici, se urmează un drum de ţara pentru circa 3 km.  Nu exista nici un indicator, mulţi spun că au auzit de el, dar nu l-au văzut.

Autorităţile nu fac nimic pentru turismul din judeţ. Sfinxul de la Topleţ este una dintre cele mai spectaculoase stânci antropomorfe de la noi din țară. Topleț este o localitate mică aflată la 3 km de Băile Herculane. Sfinxul se află pe Valea Cernei cum se vine din Orșova spre Herculane. Mai exact pe drumul european E70, cam la 2 km după Topleț, pe partea dreaptă. Acesta are o înălțime de aproximativ 16 metri și o lățime de 8 metri.

Autorităţile nu fac nimic pentru turismul din judeţ. Sfinxul aduce foarte mult cu un om adormit. Un om misterios, impozant, asupra căruia timpul nu are efect. Unii susțin că sfinxul este o lucrare spectaculoasă a naturii, datorită vântului și eroziunii. Alții susțin că acesta ar fi de fapt capul semizeului Hercules. Mai spun și că sub el se află încă ciomagul acestuia precum și pielea leului din Nemeea. O piele ce o purta Hercules pe umeri pentru că nu o putea străpunge nici o armă.

O altă ipoteză ar fi că sfinxul a fost cioplit de oameni, dar cine erau aceștia și ce motiv ar fi avut nu știe nimeni. Cert e că în jurul tuturor sfincșilor se regăsesc tot felul de povestiri care de care mai stranie și fascinantă.

Comentarii

comentarii