Ceaiul de tei: elimină stresul, insomnia, hipertensiunea şi problemele digestive

1-2 cesti de ceai de tei baute seara te pot ajuta sa combati insomnia, dar daca depasesti aceasta cantitate, te poti confrunta cu un efect opus. Mai precis, substantele binefacatoare din tei vor actiona ca un tonic pentru sistemul nervos.

Ceaiul alunga insomnia

O cana cu ceai de tei inainte de culcare asigura un somn linistit. Acest lucru se datoreaza uleiului volatil cu actiune sedativa si antispastica din florile de tei. Prepara o infuzie din 20 g de flori la un litru de apa clocotita. Bea o cana cu ceai dupa masa de seara si una chiar inainte de culcare. Cei care sufera de anxietate ori de hiperexcitabilitate nervoasa pot dormi pe o perna umpluta cu flori de tei uscate. Aroma lor va avea un efect de relaxare. Mai poti lua si 4-5 ml de tinctura de flori de tei la culcare. Atentie la dozaj! Daca bei mai mult de 3 cani pe zi, teiul poate avea efect invers celui dorit.

Tinctura de tei, buna in hipertensiune

Florile de tei actioneaza benefic si asupra sistemului cardiovascular, regland tensiunea, tulburarile cardiace si calmand palpitatiile. Flavonoidele din flori (substante antioxidante) reduc riscul afectiunilor cardiace, protejand inima. Pentru hipertensiune, ia 2 ml de tinctura de 3 ori pe zi, diluata in putina apa. O cura obisnuita pentru afectiunile cardiace dureaza intre 6 si 8 saptamani, dar numai sub supravegherea medicului.

Infuzia de tei actioneaza ca un calmant digestiv

In combinatie cu frunze de menta si de musetel, florile de tei sunt foarte bune sub forma de infuzie in caz de diaree, indigestie, constipatie, dischinezie biliara si intoxicatii. Prepara o infuzie dintr-o lingurita de planta la 250 ml de apa clocotita. Acopera vasul si lasa sa infuzeze nu mai mult de 10 minute. Bea 3 cani pe zi, neindulcite.

Fa inhalatii cu infuzie de tei cand vrei sa reduci nivelul de stres.

Comentarii

comentarii