Chebuțiu și Preda rămân mai departe în pușcărie -sunt acuzați de distrugerea și falimentarea UCMR

preda

adrian-chebutiuCei doi sunt acuzați că prin escrocherii finaciar-cotabile, au distrus și falimentat cea mai veche fabrică din România.
Foştii directori ai UCM Reşiţa, Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda, au petrecut deja 29 de zile în pușcărie. Ei sunt cercetaţi pentru falimentarea celei mai vechi întreprinderi industriale din România. Suma de peste 60.000.000 de lei a fost sustrasă din societate prin diferite escrocherii financiar-contabile. Fiindcă termenul de reținere dat de judecători a expirat, ai au fost prezentaţi astăzi din nou în faţa instanţei la Tribunalul Timiş.
Cauza de judecată este ,,prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale”. În 20 decembrie, Curtea de Apel Timişoara, a mai respins odată cererea depusă de avocați pentru eliberarea lor. Motivația instanței a fost aceea că ,,Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda reprezintă un pericol pentru ordinea publică”.
În urma ședinței de judecată astăzi care a avut ca obiect prelungirea duratei arestării preventive dispuse în cursul urmăririi penale, Tribunalul Timiş, a decis ca Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda să rămână în continuare în arest preventiv pentru o altă perioadă de 30 de zile.
Inculpaţii pot ataca cu recurs această decizie în termen de 24 de ore. Dacă în decursul celor 30 de zile nu se va încheia rechizitoriul de urmărire penală, procurorii DNA vor veni cu o altă măsură de prelungire a stării de arest preventiv a celor doi inculpaţi.
Nici unul dintre ei nu-și recunoaște faptele pentru care sunt acuzați de procurori.

Comentarii

comentarii