Din ianuarie 2017 femeile din judet vor beneficia de mamografie digitala

Serviciul Radiologie – Imagistică al Spitalului Județean de Urgență Reșița va beneficia de un aparat mamograf digital.
Unitatea spitalicească a solicitat Consiliului Județean avizul de cofinanțare cu o sumă în cuantum de 10% din valoarea totală a aparatului mamograf, ca urmare a faptului că în cadrul fondurilor alocate de la bugetul de stat, pe anul 2016, i s-au repartizat credite bugetare pentru achiziționarea de aparatură și echipamente medicale.

Foarte util în diagnosticarea cancerului la sân, acest aparat este o necesitate pentru spitalul reșițean, mai ales că aici există un mamograf cu o vechime de peste 10 ani, uzat fizic și moral.

În prezent, Spitalul Județean de Urgență Reșița are în evidență un număr de 1487 de paciente cu cancer mamar, aflate sub tratament și supraveghere medicală, din care 880 de paciente din mediul urban și 607 paciente din mediul rural. În primele 10 luni ale anului 2016 au fost luate în evidență 46 de cazuri noi de paciente cu cancer mamar. Astfel că, pentru a susține activitatea medicală pe acest segment și pentru a acorda servicii medicale de specialitate femeilor cu cancer acest mamograf digital este o prioritate, mai ales că este folosit pentru investigarea femeilor din întreg județul.

Costul aparatului este de 480 de mii de lei, Consiliul Județean alocând 10% din valoarea acestuia, adică 48 mii de lei, iar 90% din valoare va fi suportată de către Ministerul Sănătății.

Comentarii

comentarii