EXCLUSIV VIDEO 26 de răniți în urma unui accident pe Calea Severinului în Caransebeș – planul roșu de acțiune activat

Peste 50 de angajați ai firmei de cabluri din Caransebeș și-au văzut moartea cu ochii aseară. Un autobuz ce transporta peste 50 de muncitorii ai firmei de cabluri de la marginea orasului, în timp ce se afla în Caransebeș pe Calea Severinului, a intrat pe contra-sens unde a lovit în lateral – partea șoferului – un autoturism Ford al unei pizzerii, după care, și-a continuat drumul și a sărit de pe carosabil. Mastodontul încărcat cu oameni a făcut praf un ceas electronic și s-a oprit în stâlpul de susținea a firele cu curent. Întreaga stradă a rămas fără energie electrică.

Impactul a fost devastator: rând pe rând, 26 de oameni au ajuns la Spitalul Municipal de Urgență. Primii accidentați au fost transportați la spital de către un vecin care a ieșit și a văzut grozăvia. Apoi, la fața locului au sosit mai multe ambulanțe și echipaje SMURD de la Caransebeș, Reșița și Oțelu Roșu. Având în vedere numărul mare de persoane accidentate, ISU Semenic în colaborare cu autoritățile medicale, au activat planul roșu de acțiune. ISU Banat Timiș, a trimis la Caransebeș o ambulanță pentru transport multiplu precum și un echipaj SMURD.

Conform primelor cercetări, rezultă că șoferul autobuzului, a pierdut controlul volanului și a pătruns pe contrasens. Restul – se știe: autoturismul lovit, ceasul praf si un stâlp de electricitate rupt.

Rănile pasagerilor merg de la contuzii și traumatisme și până la fracturi de maxilar, mâini, picioare sau capete sparte. cel mai grav este accidentată o tânără din Turnu Severin care are coloana vertebrală ruptă. Ea a fost transportată într-un echipament special la Clinica de traumatologie ,,Casa Austria” din Timișoara.

Dintre răniți, cinci sunt cetățeni slovaci. Toți oamenii din autobuz sunt din diferite localități din țară. Ei se află la Caransebeș la firma de cabluri pentru specializare și sunt cazați la mai multe hoteluri din oraș. Autobuzul – care se pare că nu mai avea autorizație de transport urban de călători din luna septembrie – îi transporta de la locul de muncă la locul de cazare. În aceste condiții, deja avem de-a face cu un accident colectiv de munca. ITM Caras-Severin a trimis la Caransebes o echipa de inspectori.

Polițiștii din Caransebeș și Reșița sprijiniți de criminaliști, au demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cauzele care au dus la producerea acestui accident.
Oamenii aflați în autobuz spun că sunt foarte nemulțumiți de felul și modul în care se desfășoară acest transport al muncitorilor la și de la fabrica de cabluri.

La Spitalul de Urgență a venit primarul orașului împreună cu mai mulți directori din cadrul Primărei Caransebeș de care aparține și Spitalul.

Comentarii

comentarii