InfoCS https://www.infocs.ro De la noi afli stirea reala! Thu, 22 Aug 2019 14:00:04 +0000 ro-RO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.2.2 https://www.infocs.ro/wp-content/uploads/2019/06/cropped-i-OK-32x32.png InfoCS https://www.infocs.ro 32 32 Pusca si cureaua lata de politie confiscata – Arme detinute ilegal in Caras Severin https://www.infocs.ro/pusca-si-cureaua-lata-de-politie-confiscata-arme-detinute-ilegal-in-caras-severin/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pusca-si-cureaua-lata-de-politie-confiscata-arme-detinute-ilegal-in-caras-severin https://www.infocs.ro/pusca-si-cureaua-lata-de-politie-confiscata-arme-detinute-ilegal-in-caras-severin/#respond Thu, 22 Aug 2019 14:00:04 +0000 https://www.infocs.ro/?p=158314 Pusca si cureaua lata de politie confiscata. ARME ȘI MUNIȚIE DEȚINUTE ILEGAL, RIDICATE DE POLIȚIȘTI. Polițiști din cadrul SAESP CS,

Post-ul Pusca si cureaua lata de politie confiscata – Arme detinute ilegal in Caras Severin apare prima dată în InfoCS.

]]>
Pusca si cureaua lata de politie confiscata. ARME ȘI MUNIȚIE DEȚINUTE ILEGAL, RIDICATE DE POLIȚIȘTI. Polițiști din cadrul SAESP CS, au depistat la domiciliile a trei bărbați patru arme. Acestia au vârste cuprinse între 34 și 50 de ani. Ei sunt din Reșița și Dognecea. Langa cele patru arme, era  și muniție aferentă. Despre acestea, exista suspiciunea rezonabilă că ar deținute ilegal.

 

În urma controalelor, s-a constatat că persoanele bănuite ar fi deținut fără drept doua arme letale de vânătoare și alte 2 arme neletale. Acestea sunt din categoria celor supuse autorizării. Posesorii nu ar fi depus armele și muniția la un armurier autorizat. Aceasta trebuie facuta în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă.

 

Cele 4 arme și întreaga cantitate de muniție, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

 

Se continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de deținere fără drept de arme letale. Dar si pentru deținerea sau portul fără drept de arme neletale. Sunt arme din categoria celor supuse autorizării. Nedepunerea armei și a muniției la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă, este contraventie.

 

Cu privire la valabilitatea permisului de armă, art 25 din LEGEA nr. 295 din 28 iunie 2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor*) republicată prevede următoarele aspecte:


(1) Permisul de armă are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculează de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri, exceptând perioada de suspendare.
(2) În vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, titularul acestuia este obligat să se prezinte înainte de împlinirea termenului prevăzut la alin. (1) la structura de poliţie competentă în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa cu armele înscrise în permis, precum şi cu documentele stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi.
(3) Valabilitatea permisului de armă se prelungeşte de către autoritatea competentă pentru o perioadă de 5 ani, dacă titularul îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 14 alin. (1) lit. c)-f), h) şi i) şi prezintă dovada efectuării unei şedinţe de tragere anual, într-un poligon autorizat, cu excepţia posesorilor de arme de vânătoare. Începând cu 6 luni înainte de expirarea valabilităţii permisului de armă este obligatorie notificarea titularului la adresa din permisul de armă, dar nu mai târziu de 30 de zile înainte de data expirării valabilităţii permisului de armă.
(4) Permisul de armă conferă titularului drepturile prevăzute de lege şi după radierea din acesta a armelor înstrăinate prin vânzare, donaţie, închiriere sau comodat, până la expirarea termenului de valabilitate.

 

Post-ul Pusca si cureaua lata de politie confiscata – Arme detinute ilegal in Caras Severin apare prima dată în InfoCS.

]]>
https://www.infocs.ro/pusca-si-cureaua-lata-de-politie-confiscata-arme-detinute-ilegal-in-caras-severin/feed/ 0
Autorităţile locale şi judeţene nu fac nimic pentru turismul din judeţ – Azi Sfinxul Banatean VIDEO https://www.infocs.ro/autoritatile-locale-si-judetene-nu-fac-nimic-pentru-turismul-din-judet-azi-sfinxul-banatean-video/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=autoritatile-locale-si-judetene-nu-fac-nimic-pentru-turismul-din-judet-azi-sfinxul-banatean-video https://www.infocs.ro/autoritatile-locale-si-judetene-nu-fac-nimic-pentru-turismul-din-judet-azi-sfinxul-banatean-video/#respond Wed, 21 Aug 2019 22:59:58 +0000 https://www.infocs.ro/?p=158301 Autorităţile nu fac nimic pentru turismul din judeţ. Situaţia neschimbată în cazul Sfinxului Bantean de la Topleţ. Deşi are o

Post-ul Autorităţile locale şi judeţene nu fac nimic pentru turismul din judeţ – Azi Sfinxul Banatean VIDEO apare prima dată în InfoCS.

]]>
Autorităţile nu fac nimic pentru turismul din judeţ. Situaţia neschimbată în cazul Sfinxului Bantean de la Topleţ. Deşi are o importanţă turistica deosebită, autorităţile locale din Topleţ şi Herculane, nu fac nimic. Drumul este groaznic, de pământ şi plin de gropi şi mai ales, vegetaţia acoperă totul. Nu se vede decât dacă te afli lângă el. Unde mai pui că pentru a ajunge la Sfinx din DN67D, treci printr-o haldina de gunoaie.

CJ se spala pe mâini şi probabil ca va spune că este treaba autorităţilor locale. Primăria Hercuane, spune că Sfinxul este pe teritoriul comunei Topleţ, aia de acolo spun că este la marginea căii ferate care este a CFR. Si uite asa, exact ca si in cazul Tunelului Dragostei de la Obreja, nu suntem in stare sa pastram si sa promovam ce ne-a dat natura pe gratis. Citeste tu mai multe aici https://www.infocs.ro/tunelul-iubirii-de-la-obreja-a-fost-distrus-de-nepasarea-autoritatilor-video/?fbclid=IwAR3I-DSwgSYFRILdx1m54in_SzyJluWyJHe0621BLlR7g7qvbxtpMKdE7dc

Se poate ajunge aici pornind din centrul staţiunii Băile Herculane pe drumul naţional DN67D până la podul de trecere peste raul Cerna, în apropiere de intersecţia cu drumul european E70, ce uneşte Orşova de Caransebeş; până aici sunt aproximativ 10 km. Dacă se porneşte din Gara Băile Herculane, pe drumul european E70, până la acest pod sunt aproximativ 700 m. De aici, se urmează un drum de ţara pentru circa 3 km.  Nu exista nici un indicator, mulţi spun că au auzit de el, dar nu l-au văzut.

Autorităţile nu fac nimic pentru turismul din judeţ. Sfinxul de la Topleţ este una dintre cele mai spectaculoase stânci antropomorfe de la noi din țară. Topleț este o localitate mică aflată la 3 km de Băile Herculane. Sfinxul se află pe Valea Cernei cum se vine din Orșova spre Herculane. Mai exact pe drumul european E70, cam la 2 km după Topleț, pe partea dreaptă. Acesta are o înălțime de aproximativ 16 metri și o lățime de 8 metri.

Autorităţile nu fac nimic pentru turismul din judeţ. Sfinxul aduce foarte mult cu un om adormit. Un om misterios, impozant, asupra căruia timpul nu are efect. Unii susțin că sfinxul este o lucrare spectaculoasă a naturii, datorită vântului și eroziunii. Alții susțin că acesta ar fi de fapt capul semizeului Hercules. Mai spun și că sub el se află încă ciomagul acestuia precum și pielea leului din Nemeea. O piele ce o purta Hercules pe umeri pentru că nu o putea străpunge nici o armă.

O altă ipoteză ar fi că sfinxul a fost cioplit de oameni, dar cine erau aceștia și ce motiv ar fi avut nu știe nimeni. Cert e că în jurul tuturor sfincșilor se regăsesc tot felul de povestiri care de care mai stranie și fascinantă.

Post-ul Autorităţile locale şi judeţene nu fac nimic pentru turismul din judeţ – Azi Sfinxul Banatean VIDEO apare prima dată în InfoCS.

]]>
https://www.infocs.ro/autoritatile-locale-si-judetene-nu-fac-nimic-pentru-turismul-din-judet-azi-sfinxul-banatean-video/feed/ 0
Sanatatea a 20.000 de almajeni pusa in pericol de unii primari VIDEO https://www.infocs.ro/sanatatea-a-20-000-de-almajeni-pusa-in-pericol-de-unii-primari-video/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=sanatatea-a-20-000-de-almajeni-pusa-in-pericol-de-unii-primari-video https://www.infocs.ro/sanatatea-a-20-000-de-almajeni-pusa-in-pericol-de-unii-primari-video/#respond Wed, 21 Aug 2019 22:49:50 +0000 https://www.infocs.ro/?p=158297 Sanatatea a 20.000 de almajeni pusa in pericol. Înfiinţat după ce întreaga Vale a Almăjului a rămas fără spital, în

Post-ul Sanatatea a 20.000 de almajeni pusa in pericol de unii primari VIDEO apare prima dată în InfoCS.

]]>
Sanatatea a 20.000 de almajeni pusa in pericol. Înfiinţat după ce întreaga Vale a Almăjului a rămas fără spital, în urma reorganizării sistemului sanitar din aprilie 2011, Centrul Multifuncţional de Sănătate din Bozovici se confrunta cu probleme financiare. În prezent, cele mai multe consilii locale din Valea Almăjului nu îşi mai plătesc cotizaţia lunară pe care şi-au asumat-o la înfiinţarea centrului multifuncţional.

Centrul multifuncţional de la Bozovici a fost înfiinţat printr-o colaborare intre Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşita şi o asociaţie formată din consiliile locale din zonă care s-au angajat să susţină financiar funcţionarea centrului. În prezent, unele dintre primarii se pare că nu mai sunt interesate şi nu şi-au mai achitat obligaţiile pe care şi le-au asumat, ceea ce a dus la imposibilitatea platii unor cheltuieli administrative şi a platii personalului auxiliar.

În Valea Almăjului sunt în jur de 20.000 de locuitori, iar Centrul multifuncţional de sănătate s-a dovedit a fi deosebit de util, în ultimii ani.

Sanatatea a 20.000 de almajeni pusa in pericol. Pe lângă centrul multifuncţional, la Bozovici funcţionează şi o staţie de ambulanţa şi un centru de permanentă, deservit de medicii de familie din localitate. În momentul de faţă, programul Centrului Multifuncţional de Sănătate este între orele 8 şi 16, după care primul ajutor este acordat doar la centrul de permanentă.

Post-ul Sanatatea a 20.000 de almajeni pusa in pericol de unii primari VIDEO apare prima dată în InfoCS.

]]>
https://www.infocs.ro/sanatatea-a-20-000-de-almajeni-pusa-in-pericol-de-unii-primari-video/feed/ 0
Pericol la granita judetului – Pesta porcina semnala in Gorj https://www.infocs.ro/pericol-la-granita-judetului-pesta-porcina-semnala-in-gorj/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=pericol-la-granita-judetului-pesta-porcina-semnala-in-gorj https://www.infocs.ro/pericol-la-granita-judetului-pesta-porcina-semnala-in-gorj/#respond Wed, 21 Aug 2019 22:27:52 +0000 https://www.infocs.ro/?p=158294 Pericol la granita judetului. Prezența virusului pestei porcine africane la granița Județului Caraș-Severin a alertat autoritățile din Banatul de munte.

Post-ul Pericol la granita judetului – Pesta porcina semnala in Gorj apare prima dată în InfoCS.

]]>
Pericol la granita judetului. Prezența virusului pestei porcine africane la granița Județului Caraș-Severin a alertat autoritățile din Banatul de munte. Primarilor cărășeni le-au fost prezentate măsurile de prevenţie şi combatere a PPA.

Prezența virusului Pestei Porcine Africane în județul Gorj a alertat autoritățile cărășene, care au convocat o ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor al judeţului Caraş-Severin a cărei temă principală a fost prezentarea măsurilor de prevenţie şi combatere în judeţul Caraş-Severin a pestei porcine africane. Până în momentul de față în Banatul de munte nu există nici măcar suspiciuni cu privire la prezența virusului. Însă cazurile apărute în județul Gorj, au alertat autoritățile din Banatul montan.

Primarii prezenți la această ședință au ridicat o serie de probleme cu privire la legislație, avizele ce trebuiesc primite dar și la transportul animalelor

Virusul care produce pesta porcină africană are o perioadă de incubație de 3 până la 15 zile, cu 3-4 zile la formele acute. PPA devine evidentă la formele pre acute sau acute. Semnele care indică infecției includ: prezența unei febre ridicate, de 40-42 grade, prezența unei înroșire a pielii, simptom ce poate fi sesizat mai mult la animalele cu pielea deschisă. Această înroșire apare mai ales în vârful urechilor, la coadă, pe piept și/sau în zona abdomenului, animalele bolnave își pierd pofta de mâncare, devin apatice și înainte de deces cu 24-48 de ore își pierd coordonarea motrică , voma, diaree, scurgeri din ochi, animalele mor în cel mult 20 de zile de la îmbolnăvire. Rata de mortalitate a suinelor cu pestă porcină africană este de 100% la rasele domestice.

Post-ul Pericol la granita judetului – Pesta porcina semnala in Gorj apare prima dată în InfoCS.

]]>
https://www.infocs.ro/pericol-la-granita-judetului-pesta-porcina-semnala-in-gorj/feed/ 0
Peste 400 de sanctiuni aplicate si 24 de permise auto ridicate de politisti https://www.infocs.ro/peste-400-de-sanctiuni-aplicate-si-24-de-permise-auto-ridicate-de-politisti/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=peste-400-de-sanctiuni-aplicate-si-24-de-permise-auto-ridicate-de-politisti https://www.infocs.ro/peste-400-de-sanctiuni-aplicate-si-24-de-permise-auto-ridicate-de-politisti/#respond Wed, 21 Aug 2019 11:52:46 +0000 https://www.infocs.ro/?p=158289 Peste 400 de sanctiuni aplicate. La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au fost la datorie și

Post-ul Peste 400 de sanctiuni aplicate si 24 de permise auto ridicate de politisti apare prima dată în InfoCS.

]]>
Peste 400 de sanctiuni aplicate. La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii cu atribuții pe linie rutieră au fost la
datorie și au acționat cu aparatele radar de tip TruCam și cu cele montate pe
autospecialele din dotarea poliției, pentru prevenirea și combaterea accidentelor
rutiere, în tot județul.

În vederea asigurării unui climat de siguranţă rutieră în rândul participanţilor la
trafic, poliţiştii Serviciului Rutier, împreună cu poliţiştii de la formaţiunile de profil
din teritoriu au desfăşurat acţiuni pentru prevenirea și combaterea principalelor
cauze generatoare de accidente rutiere.

În perioada menționată, ca urmare a nerespectării regimului legal de viteză de către
conducătorii auto, polițiștii au aplicat 417 sancțiuni contravenționale și au reținut
24 de permise de conducere.

Astfel, duminică 11 august, în jurul orei 13.18, pe DN 68, în localitatea Bucova, un
conducător auto, de 32 de ani, a fost înregistrat de aparatul radar în timp ce
conducea un autovehicul cu viteza de 126 km/h. Acesta a fost sancționat
contravențional și s-a luat măsura complementară a suspendării dreptului de a
conduce autovehicule, pe 90 de zile.

Peste 400 de sanctiuni aplicate. Aceeași măsură a fost dispusă și în cazul altor conducători auto care circulau în
localitate, cu viteze de peste 100 km/h.

De asemenea, în cadrul acțiunilor desfășurate pe raza județului, polițiștii au
constatat 6 infracțiuni la regimul rutier, dintre care exemplificăm:

Duminică, 11 august, la ora 17.43, polițiști din Moldova Nouă au depistat în trafic
pe raza localității Liubcova, o femeie de 41 de ani, din Deta, în timp ce conducea
un autovehicul având dreptul de a conduce autovehicule suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penale privind săvârșirea infracțiunii de conducerea
unui vehicul fără permis de conducere.

Sâmbătă, 10 august, ora 02.13, polițiști din cadrul Biroului Rutier Caransebeș au
identificat în trafic, pe raza municipiului, un bărbat de 39 de ani, în timp ce
conducea un autovehicul, având o alcoolemie de 0,93 mg/litru alcool pur în aerul
expirat.
Conducătorul auto a fost condus la spital pentru recoltare de mostre biologice în
vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea
unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
Acțiunile polițiștilor cărășeni pentru prevenirea și combaterea evenimentelor
rutiere produse pe fondul vitezei excesive continuă și în perioada 12-18 august
2019, în cadrul acţiunii „SPEED”, desfășurată la nivel european, pentru
asigurarea respectării limitelor de viteză maximă, legal admise.

Peste 400 de sanctiuni aplicate. Acţiunea se înscrie în calendarul de activităţi al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din
Europa (T.I.S.P.O.L.) pentru anul 2019 şi se desfăşoară simultan pe teritoriul
statelor membre ale Uniunii Europene.

Post-ul Peste 400 de sanctiuni aplicate si 24 de permise auto ridicate de politisti apare prima dată în InfoCS.

]]>
https://www.infocs.ro/peste-400-de-sanctiuni-aplicate-si-24-de-permise-auto-ridicate-de-politisti/feed/ 0
Luna iulie 2019 a fost cea mai CĂLDUROASĂ din istorie https://www.infocs.ro/luna-iulie-2019-a-fost-cea-mai-calduroasa-din-istorie/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=luna-iulie-2019-a-fost-cea-mai-calduroasa-din-istorie https://www.infocs.ro/luna-iulie-2019-a-fost-cea-mai-calduroasa-din-istorie/#respond Tue, 20 Aug 2019 20:44:06 +0000 https://www.infocs.ro/?p=158286 Luna iulie 2019 a fost cea mai CĂLDUROASĂ din istorie. Iulie 2019 a fost cea mai caldă lună înregistrată vreodată

Post-ul Luna iulie 2019 a fost cea mai CĂLDUROASĂ din istorie apare prima dată în InfoCS.

]]>
Luna iulie 2019 a fost cea mai CĂLDUROASĂ din istorie. Iulie 2019 a fost cea mai caldă lună înregistrată vreodată de când sunt urmărite valorile temperaturilor la nevel global, a arătat joi Administrația Națională de Administrare Oceanică și Atmosferică din cadrul Departamentului pentru Comerț din Statele Unite.

 

Cea mai mare parte a planetei a fost afectată de temperaturi neobișnuit de ridicate în luna iulie. Temperaturile record pentru această lună a anului au micșorat calotele Arctică și Antarctică până la cote minime istorice.

Temperatura medie globală pentru luna iulie a depășit cu 0.95 grade Celsius media de 15.8 grade Celsius stabilită în secolul XX. Se poate spune astfel că iulie 2019 este luna cea mai caldă înregistrată vreodată în cei 140 de ani, potrivit savanților. Până acum nivelul cel mai înalt al temperaturii medii era calculat pentru iulie 2016, potrivit datelor comunicate de Administrația Națională de Administrare Oceanică și Atmosferică din cadrul Departamentului pentru Comerț din Statele Unite- National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

Nouă dintre primele zece cele mai calde luni iulie au avut loc după 2005, ultimii cinci ani stabilind prima jumătate a clasamentului.

De altfel întreaga perioadă din ianuarie până în iulie a depășit cu 0.95 grade Celsius media secolului XX de 13.8 grade celsius, egalând maxima record stabilită în 2017, pentru al doilea cel mai cald an înregistrat din 1880.

Datele au arătat că a fost anul cu cele mai ridicate temperaturi medii în unele părți ale Americii de Nord și de Sud, în Asia, Australia și Noua Zeelandă dar și în jumătatea sudică a Africii ca și în unele zone din vestul Oceanului Pacific, în vestul Oceanului Indian și al Atlanticului.

Media de acoperire a calotei glaciare antarctice a scăzut cu 4.3% sub media înregistrată în perioada 1981-2010, ajungând la un record minim.

Post-ul Luna iulie 2019 a fost cea mai CĂLDUROASĂ din istorie apare prima dată în InfoCS.

]]>
https://www.infocs.ro/luna-iulie-2019-a-fost-cea-mai-calduroasa-din-istorie/feed/ 0
Terenuri oferite tinerilor pentru locuinţe la Maureni VIDEO https://www.infocs.ro/terenuri-oferite-tinerilor-pentru-locuinte-la-maureni-video/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=terenuri-oferite-tinerilor-pentru-locuinte-la-maureni-video https://www.infocs.ro/terenuri-oferite-tinerilor-pentru-locuinte-la-maureni-video/#respond Tue, 20 Aug 2019 20:18:16 +0000 https://www.infocs.ro/?p=158282 Terenuri oferite tinerilor pentru locuinţe la Maureni. La Măureni, autorităţile locale pun la dispoziţia tinerilor terenuri pentru a-şi construi case.

Post-ul Terenuri oferite tinerilor pentru locuinţe la Maureni VIDEO apare prima dată în InfoCS.

]]>
Terenuri oferite tinerilor pentru locuinţe la Maureni. La Măureni, autorităţile locale pun la dispoziţia tinerilor terenuri pentru a-şi construi case. Demersul face parte dâns strategia autorităţilor de a atrage în comunitate cât mai mulţi tineri.

În satul Șoșdea, comuna Măureni, primăria a dat deja 15-20 de parcele pe care au fost ridicate primele construcţii. Marius Nuțu este unul dintre tinerii care îşi construieşte casă aici, pe terenul primit de la primărie.

Autorităţile din Măureni pregătesc încă un teren pentru o zonă rezidenţială, chiar la intrarea în comună, în apropierea drumului ce leagă Reşita de Timişoara.

Comună Măureni are aproximativ 2.500 de locuitori.

Post-ul Terenuri oferite tinerilor pentru locuinţe la Maureni VIDEO apare prima dată în InfoCS.

]]>
https://www.infocs.ro/terenuri-oferite-tinerilor-pentru-locuinte-la-maureni-video/feed/ 0
Două tone de tutun confiscate de polițiștii de frontieră https://www.infocs.ro/doua-tone-de-tutun-confiscate-de-politistii-de-frontiera/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=doua-tone-de-tutun-confiscate-de-politistii-de-frontiera https://www.infocs.ro/doua-tone-de-tutun-confiscate-de-politistii-de-frontiera/#respond Tue, 20 Aug 2019 19:28:02 +0000 https://www.infocs.ro/?p=158265 Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche – I.T.P.F. Timişoara au confiscat, dintr-un depozit dezafectat de

Post-ul Două tone de tutun confiscate de polițiștii de frontieră apare prima dată în InfoCS.

]]>
Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova
Veche – I.T.P.F. Timişoara au confiscat, dintr-un depozit dezafectat de pe raza
localității Moldova Veche, peste două tone de tutun vrac în stare degradată.
În data de 19.08.2019, ora 16.20, acţionând în baza unei informaţii, poliţiştii
de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au
desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu produse
accizabile în zona de competenţă, ocazie cu care a fost descoperită, într-un depozit
pe raza localității Moldova Veche, o cantitate mare de tutun vrac, ambalată în cutii
de carton desigilate.

Astfel, s-a procedat la verificarea și ridicarea în vederea confiscării a
cantității totale de 2.050 kg tutun vrac, în stare degradată, precum și a 54 de role
pentru împachetat. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că
depozitul aparţine unei foste fabrici de țigarete.

În cauză, polițiștii de frontieră, sub coordonarea unui procuror de la
Parchetul de pe lângă Judecătoria Moldova Veche, efectuează cercetări sub
aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau
comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării,
fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a
10.000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea,
predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub
un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate
săvârşirii acesteia.

 

Post-ul Două tone de tutun confiscate de polițiștii de frontieră apare prima dată în InfoCS.

]]>
https://www.infocs.ro/doua-tone-de-tutun-confiscate-de-politistii-de-frontiera/feed/ 0
Vrea cineva 3 milioane de lei? VIDEO https://www.infocs.ro/vrea-cineva-3-milioane-de-lei-video/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=vrea-cineva-3-milioane-de-lei-video https://www.infocs.ro/vrea-cineva-3-milioane-de-lei-video/#respond Tue, 20 Aug 2019 16:53:33 +0000 https://www.infocs.ro/?p=158279 Vrea cineva 3 milioane de lei? Proiectul prin care autorităţile locale din Bozovici doresc să transforme zona în care se

Post-ul Vrea cineva 3 milioane de lei? VIDEO apare prima dată în InfoCS.

]]>
Vrea cineva 3 milioane de lei? Proiectul prin care autorităţile locale din Bozovici doresc să transforme zona în care se afla cascada Bigar într-un obiectiv turistic atractiv şi civilizat bate pasul pe loc din lipsă constructorilor. Amplasamentul a fost predat Companiei Naţionale de Investiţii însă, până acum, nicio firmă nu s-a înscris la licitaţia pentru execuţia lucrărilor. Valoarea totală a proiectului este de peste 3 milioane de lei.

Pasarela de acces, grupuri sanitare, locuri de parcare, căsuţe pentru comerţ sunt doar o parte dintre investiţiile prevăzute în proiectul care ar urma să schimbe aspectul zonei din apropierea Cascadei Bigar.

 

Cascada Bigar a devenit celebră în ultimii ani, după ce un site american de turism a plasat-o pe primul loc într-un top al celor mai frumoase căderi de apă din lume, anual, este vizitată de zeci de mii de turişti.

Cascada Bigar se afla în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beusnita, lângă drumul naţional ce leagă localităţile Anină şi Bozovici.

Post-ul Vrea cineva 3 milioane de lei? VIDEO apare prima dată în InfoCS.

]]>
https://www.infocs.ro/vrea-cineva-3-milioane-de-lei-video/feed/ 0
DE CE NU FUNCTIONEAZA DIETELE? https://www.infocs.ro/de-ce-nu-functioneaza-dietele/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=de-ce-nu-functioneaza-dietele https://www.infocs.ro/de-ce-nu-functioneaza-dietele/#respond Tue, 20 Aug 2019 16:41:56 +0000 https://www.infocs.ro/?p=158277     Buna intrebare, nu-i asa? De ce nu functioneaza? Sa stiti ca mi s-a intamplat de multe ori sa

Post-ul DE CE NU FUNCTIONEAZA DIETELE? apare prima dată în InfoCS.

]]>
 

 

Buna intrebare, nu-i asa? De ce nu functioneaza?
Sa stiti ca mi s-a intamplat de multe ori sa aud de o super dieta testata de prietene, cu rezultate excelente, sa ma apuc de ea iar tezultatul? Multe frustrari si o foame greu de potolit :).
Dar de ce se intampla acest lucru? De ce la mine nu functioneaza dieta care a dat rezultate atat de bune la prietenele mele?
Raspunsurile le-am aflat in timp, pe pielea mea si m-am gandit sa vi le impartasesc. Sigur va vor fi de folos 🙂

1. In primul rand, este normal ca dieta care a functionat la prietena mea sa nu dea acelasi rezultate si la mine. Metabolismul nostru este diferit si automat si rezultatele vor fi diferite. De aceea este indicat sa mergem la un nutritionist pentru o dieta personalizata.
2. In al doilea rand, ciugulelile dintre mese conteaza mai mult decat credeti. Si asta pentru ca avem tendinta sa ciugulim ce nu avem voie: un biscuite, o bombonica, cativa covrigei sau saratele… Incercati sa le inlocuiti cu ardei gras si/sau morcovi ;). In scurt timp veto observa si rezultatele!

3. Miscarea este foarte importanta. La mine sa stiti ca nu functioneaza mersul la sala pentru ca dupa aceea mi se face o foame de nedescris. Functioneaza insa mersul pe jos, cat mai mult si cat mai des si preferabil prin parc. Merge si prin mall, dar dauneaza la portofel :).
4. Un alt motiv pentru care nu functioneaza dietele este ca renuntam prea repede. Da, si eu vreau ca a doua zi sa ma urc pe cantar si sa arate cu 3 kg mai putin, dar dietele nu functioneaza asa. Este nevoie de timp si rabdare.


5. Dat fiind faptul ca este nevoie de timp si rabdare incepeti dieta intr-o perioada mai putin stresanta. Va fi mai usor :).
6. Un alt motiv pentru care dieta nu functioneaza ar fi acela ca aveti niste dereglari hormonale. Daca ati testat deja mai multe diete si nu au functionat, este cazul sa consultati un medic si sa va faceti niste analize.
7. Si nu uitati: nu exista diete minune! Cea mai buna dieta este un stil de viata sanatos 🙂

Acum va dau si cateva retete potrivite pentru dieta:

                                                                             Salata cu naut
Este o salata foarte gustoasa, satioasa si usor de preparat. Se poate folosi naut conservat sau naut uscat si fiert. Cu naut conservat merge mai repede 🙂

                                                                           Salata Tzatiki
Este o salata cu iaurt foarte gustoasa si racoroasa care se prepara foarte usor. Merge foarte bine cu friptura la gratar.


Salata cu ton
Salata cu ton este preferata mea! Super delicioasa si usor de preparat, v-o recomand!

 Salata Tabbouleh
Aceasta salata este foarte gustoasa, aromata si plina de vitamine. Este foarte potrivita pentru diete.

Post-ul DE CE NU FUNCTIONEAZA DIETELE? apare prima dată în InfoCS.

]]>
https://www.infocs.ro/de-ce-nu-functioneaza-dietele/feed/ 0