Inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Moldova Nouă – Golubac VIDEO

Inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Moldova Nouă – Golubac. Moment de sărbătoare la Moldova Nouă. În prezenţa conducerii Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, reprezentanţilor Poliţiei de Frontieră Sârbe, precum şi a autorităţilor publice locale din România şi Serbia, a avut loc operaţionalizarea Punctului de Trecere a Frontierei Moldova Nouă (România) – Golubac (Serbia). Totodată, a avut loc cursa inaugurală a bacului de trecere. Atunci când proiectul a fost iniţiat, acum 6 ani, s-a dorit dezvoltarea acestei zone. Acest bac, o construcţie modernă, dotată cu toate mujloacele de comunicaţie necesare pentru un transport sigur pe Dunăre, permite un număr mare de autoturisme care să treacă de pe malul românesc pe cel sârbesc şi invers.

 

Directorul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Timişoara, Anca Lolescu, cpune că: „Eu cred că eforturile depuse de partenerii de proiect, dar şi de autorităţile din România, şi mă refer aici atât la cele care fac parte din sistemul de finanţare, dar şi la celelalte, având în vedere că a fost nevoie de nenumărate avize, şi din România şi din Serbia, se încununează acum prin această cursă oficială şi prin deschiderea unui nou punct de trecere a graniţei, pe graniţa româno-sârbă”.
Inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Moldova Nouă – Golubac. Mai mult decât atât, feribotul este deschiderea unei căi de acces care face legătura directă între România şi Serbia, plecând din Moldova Nouă şi ajungând în Golubăţ şi invers. În acest fel, distanţa se scurtează cu aproximativ 180 km. Practic, deschiderea unei noi căi de acces scimbă pentru totdeauna, din punct de vedere economic, cultural, zonele respective.

„ A fost un moment emoţionant, pentru legătura dintre România şi Serbia şi relaţiile dintre cele două ţări au devenit mai puternice. Noi, se ştie, avem multe de oferit, dar şi partea sârbă are destule puncte turistice care pot fi vizitate. Sper ca întreaga zonă să aibă de câştigat de pe urma acestui proiect” a spus presedintele CJ C-S, Silviu Hurduzeu.

Punctul de Trecere a Frontierei Moldova Nouă – Golubac funcţionează în subordinea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, fiind deschis pentru traficul internaţional de persoane şi mărfuri, până la limita unei greutăţi totale de 3,5 tone, în regim de bac şi pietonal, iar programul de funcţionare este de la ora 06:00 la ora 20:00. Pe timp de vara, cursele vor fi mai multe, in functie de cerere.

Primarulul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, a declarat că: „A fost un proiect cu multe peripeţii, pentru că l-am preluat cu multe probleme, dar până la urmă am reuşit să-l finalizăm. Am insistat mult pe acest proiect, pentru că România va trebui să înveţe să ofere servicii de calitate şi servicii în turism, iar noi putem prin acest punct de frontieră să ne legăm de Serbia, care este mai dezvoltată din punct de vedere turistic şi putem profita împreună de această cale de comunicare. Eu cred că aici am pus sămânţa dezvoltării turismului în Clisura Dunării”.

Inaugurarea Punctului de Trecere a Frontierei Moldova Nouă – Golubac. Deschiderea acestui punct de trecere se înscrie în sfera consolidării relaţiilor bilaterale dintre cele două state, în cadrul procesului de implementare a unui program de cooperare transfrontalieră România-Serbia, fiind în concordanţă cu prevederile legislaţiei comunitare in domeniu.

Comentarii

comentarii