O altă palmă dată turismului cărășean și românesc

Drum Minda - Anina (1)Chiar așa? Avem obiective, avem monumente, avem de toate, dar se pare că nu avem cu cine. O altă ,,palmă” dată turismului cărășean și românesc.
De această dată, subiectul reportajului nostru nu mai este axat strict pe alte ,,masacrele forestiere” din inima Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, cu toate că subiectul este deschis și în lucru, ci, pe felul în care este promovat turismul și obiectivele turistice în Caraș Severin.
Toată lumea știa că fostul drum județean Reșița – Anina, drum ce duce și la peștera Comarnic, că este distrus și plin de gropi, de fapt impracticabil autoturismelor ,,normale”. Cu oarece efort, la Comarnic se putea ajunge doar cu atv-ul sau vreo un suv ori mașină dotată off road. Acest lucru era valabil până mai acum vreo două săptămâni, fiindcă între timp, cineva, nu se știe cine, a amenajat drumul, a băgat tractoarele cu lamă și a nivelat carosabilul, a astupat gropile și bine a făcut. Acum, poți porni înspre Comarnic cu limuzina, dar cu siguranță nu veți ajunge și la peștera Comarnic fiindcă, așa cum se face la noi de obicei, lucrul nu a fost dus până la capăt.
Din cei aproape 14 km câți are drumul de la Minda la Comarnic, au fost executați 12,5 și restul de 1,5 – partea cea mai importantă, mai exact tronsonul de la podețul Toplița până la peșteră, a fost omis, a fost lăsat plin de gropi și tranșee.
Este clar și se vede de la o poștă că cel ce a reparat drumul, a fost interesat doar de drumul vechi spre Anina, locul în care sunt atâtea păduri de exploatat și măcelărit fiindcă drumul continuă.
Cu alte cuvinte, a fost lăsată de o parte exact bucata de drum ce conta cel mai mut pentru turiști și turism.
Zona este una mirifică, extraordinară și cu multe obiective de vizitat: în afară de peștera Comarnic, mai există arborele de seqoia de la cantonul Navețul Mare, fosta cale ferată pentru mocăniță ce unea Reșița prin Secu de Anina, podul de la Mediureka, bifurcația de la Jervani și câte multe altele pe care doar iubitorii de turism le cunosc.
În final nu contează că au fost doborâți și tăiați sute de copaci de pe margine pentru a lărgi drumul, sau de faptul că deocamdată, nu se știe de vreo autorizație de construcție sau nici măcar cine l-a reparat. În schimb, conta enorm dacă se reabilita și acel 1,5 km de drum pentru a se putea ajunge la gura peșterii Comarnic.
Poate că după aceste rânduri, cineva se va trezi sau i se va face milă și acest paradis turistic.
InfoCs vă oferă un video și un fotoreportaj cu câteva dintre aceste minuni de lângă noi, dar pe care nu le știm și nu le cunoaștem fiindcă nu ni le arată nimeni.
În imaginile de mei jos, veți vedea și mărțele realizări ale celor ce folosesc drumul, pentru ce este nevoie de el și mai ales, ce lasă în urma lor. Vă reamintim că tăierile și defrișările, ceea ce vedeți dv. în acele fotografii, au loc Parcului Național Semenic – Cheile Carașului.

Comentarii

comentarii

3 thoughts on “O altă palmă dată turismului cărășean și românesc

  1. Nu ne pasa de nimic, hai sa mai taiem un pic!Conturile sa-ngrosam, nu pe munca ci pe ce furam! Ce fac autoritatile? Fifti-fifti? E macel peste tot, singura solutie dati-i in presa! Spuneti ce stiti si ce vedeti!

  2. Asta nu este tot mergeti va rog , si uitati-va la vechiul drum care leaga barajul Secu (Sura ) de Vliug pe drumul forestier sa vedeti ca la fel sa intamplat si acolo sa amenajat drumul ca in palma si spre stupoarea mea , cand am ajuns mai in mijlocul padurii 5-6 tafuri de distrus padurea , 7-8 rulote in care dorm ucigasii de padurii si multe foarte multe masini de sterpelit Padurile noastre . Va rog intreaga presa din Resita luati masuri impotriva acestor oameni orbiti de imbogatire peste noapte ca ne distrug fauna si distrug tot in calea lor si asta pana nu este prea tarziu . LABELE JOSS DE PE PADURILE RESITENILOR .

Comments are closed.