Peste 14 milioane de lei pentru Baile Herculane

Peste 14 milioane de lei pentru Baile Herculane. Două noi contracte de finanțare prin Regio în valoare totală de 4,8 milioane euro, au fost semnate la sediul ADR Vest din Timișoara. Beneficiarii sunt Primăria Băile Herculane și Primăria Sântana.

Este vorba despre proiectele privind:

„Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear din Stațiunea Băile Herculane”.
„Restaurarea Urbarialhaus (Casa urbarială) și adaptarea ei la nevoile culturale ale comunității”

Primul proiect care ca obiectiv revitalizarea stațiunii Băile Herculane din județul Caraș-Severin, prin intervenții în infrastructura de turism. Astfel, se va interveni prin lucrări de construire/ reabilitare/ modernizare/ amenajare/ dotare, în termen de 3 ani de Ia semnarea contractului de finanțare. Cele șase obiective de investițiisunt: Izvorul Domogled, Troița strada Domogled, Casa Piticilor/ Izvorul Domogled 2, Spații verzi – Pavilionul 12, Izvorul Venera și Teatrul de Vară.

În urma realizării acestor investiții, se estimează o creștere a numărului preconizat de vizite Ia siturile din patrimoniul cultural și natural și atracțiile care beneficiază de sprijin – 4229 vizite/ an.

Valoarea totală a proiectului este de 14.111.749,50 lei, din care 13.822.640,42 lei finanțare nerambursabilă.
Semnatarii contractului au fost domnul Cristian MICLĂU, primarul orașului Băile Herculane, și domnul Sorin MAXIM, directorul general al ADR. Acesta este un organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

Proiectul este finanțat prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

Comentarii

comentarii