Probleme la granița cu Ungaria, cozi de sute de tir-uri ce așteaptă să iasă din țară

În ultima perioadă, pe adresa APTE România (Asociația Patronală a Transportatorilor Europa), au sosit mai multe sesizări din partea membrilor privind cozile foarte lungi în punctele de frontieră din vestul ţării. Marți, 19 noiembrie, cozile au fost atât de lungi încât ajungeau din Vama Nădlac și până în localitate. Situația a fost similară și la puncetel vamale de la Vărsând şi Borş.

În cursul serii de ieri, vicepreşedintele APTE România, Miron Sporea , a luat legătura cu reprezentanţii Poliţiei de frontieră. ,,Ni s-a transmis că aceşti timpii de așteptare mult peste normal, se datorează părţii maghiare care verifica actelor fiecărui şofer după care se face introducerea în baza de date. De asemenea, partea maghiară verifică amănunțit şi marfa din fiecare maşină, şi nu aleator ca şi până acum” a declarat pentru InfoCS Miron Sporea.

,,Pentru a încerca să rezolvăm această situaţie, vom lua legătura cu Consulatul Român din Szeged, şi vom face adrese către Ministerele de Externe, Interne şi MTI.

De asemenea, luni 24.11.2014, la sediul APTE 2002, din Arad, str, Ardrealului 2a, va avea loc şedinţa CD APTE2002, pentru a hotărî următori paşi de urmat” ne-a transmis ec. Mihaela Berzovan, business controler în cadrul APTE România.

Comentarii

comentarii