Pui de păstrăv indigen în apele de munte din Banatul Montan VIDEO

După aproape 30 de ani de absentă, râurile de munte din Caraş-Severin vor fi populate, în premieră, cu păstrăv indigen produs pe plan local. In prima decadă a lunii decembrie, la crescătoria Valea Bei, a început operaţiunea de mulgere a păstrăvilor reproducători în vederea obţinerii primei generaţii de puieţi.

Păstrăvarii de la Valea Bei au declanşat operaţiunea de mulgere a masculilor şi a femelelor de păstrăv. Apoi, icrele şi lapţii au fost puşi în incubatoare nu înainte, însă, de a egaliza temperatura. Acestea sunt construcții speciale care reproduc cu fidelitate condițiile din natură: debit, curs permanent de apă proaspătă și oxigenată, temperatura constantă.

Păstrăvii de prăsilă – cei care au fost mulşi în aceste zile, au fost aduşi în bazinele din Valea Bei în urmă cu 4 ani, tocmai în scopul reproducerii. După eclozare și când va avea mărimea potrivită, puietul rezultat va ajunge în apele de munte din Caraş-Severin. Unul dintre râuri este chiar Beiul.

Toamna trecută, a mai avut loc o acţiune de populare a râurilor de munte din zona Rusca Montană cu puieţi de păstrăvi care, însă, au fost aduşi de la o crescătorie din judeţul Hunedoara. Afla mai multe aici: https://www.infocs.ro/peste-5000-de-puieti-de-pastrav-indigen-au-fost-eliberati-in-apele-de-munte-din-caras-severin-video/

Comentarii

comentarii