Spitalul Judetean de Urgenta accepta ajutorul oricui vrea sa-l ofere

Spiutalul Judetean de Urgenta accepta ajutorul oricui vrea sa-l ofere. Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență din Reșița a primit aparatură nouă în valoare de 14.000 de euro. Noile echipamente sunt o donație din partea Clubului Lions Onix Reșița și este rezultatul balului caritabil organizat în anul precedent. Cel mai mare proiect al Clubului Lions Onix Reșița, astfel a fost caracterizată donația făcută de către memebrele organizației Spitalului Județean de Urgență din Reșița. Noile aparate au costa 14.000 euro și sunt destinate secției de Anesteziei și Terapie Intensivă. Printre aparatele donate se numără injectomate, defibrilatoare, dar și alte echipamente de care secția are nevoie.

Medicii care lucrează pe secția ATI spun că echipamentele sunt deosebit de utile și vor îmbunătăți calitatea actului medical. Secția de ATI are 30 de paturi și un grad de ocupare de 90% în fiecare lună. Recompartimentare și echipamente astea sunt cerințele medicilor de pe secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Reșița totul pentru creșterea actului medical pe secție. Medicii de la secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Reșița acceptă ajutor din partea oricui este dispus să îl dea. Dacă joi secția ATI a primit aparatură din partea Lions Club Onix Reșița, cadrele medicale spun că nevoia secției este mult mai mare, de la echipamente până la recompartimentare. Aceste îmbunătățiri ar duce la creșterea actului medical pe secție.
 „Am avea nevoie de aparate de ventilație mecanică. La ora actuală, avem patru aparate și avem 20 de paturi de terapie intensivă și zece paturi de terapie intensivă postoperatorie. Ideal ar fi ca la fiecare pat să avem aparat de ventilație mecanică pentru că orice pacient poate, în orice moment, să devină instabil hemodinamic și respirator și să necesite intubație și ventilație mecanică. Prețul acestor aparate este extrem de ridicat, în jur de 28.000 – 30.000 de euro unu, iar spitalul, fiind cu datorii și arierate și cu un buget limitat din care salariile reprezintă o pondere foarte mare, nu poate să asigure, la momentul de față, achiziția de aparatură medicală. Așa că așteptăm ajutor din alte surse: minister, Consiliu Județean, prieteni, ONG-uri. (…) Instalațiile sanitare sunt vechi și ar trebui recompartimentată întreaga secție. La ora actuală, sunt șapte paturi într-un salon. Peste tot în lume, la ATI există saloane cu un pat sau două, pentru că un bolnav care face infecție nosocomială trebuie izolat într-un salon individual, cu toaletă proprie, cu personal separat, dedicat, care să se ocupe doar de acel pacient. Ne dorim să avem parte de cât mai multă aparatură ca să creștem standardul actului medical pe ATI. Nu avem, standardul va fi unul scăzut! (…) Spitalul este vechi, construit în urmă cu 40-50 de ani… Mai pe românește, ar trebui construit alt spital!”, spune medicul Iulian Bura din cadrul secției ATI a Spitalului Județean.
Spiutalul Judetean de Urgenta accepta ajutorul oricui vrea sa-l ofere . Managerul Spitalului Județean de Urgențe din Reșița, Waldemar Murgu, spune că anul 2020 va fi unul în care unitatea spitalicească va trece prin o serie de proiecte de reabilitare  și investiții care vor duce la îmbunătățirea serviciilor medicale oferite. De asemenea la spitalul reșițean vor mai venii donații din partea organizațiilor prietene din Germania.
„Către sfârșitul anului trecut, în luna decembrie, am achiziționat un aparat de sterilizare de peste 100.000 de euro din banii atribuiți de Consiliul Județean Caraș-Severin, iar cu câteva luni înainte un aparat de osmoză pentru hemodializă. Chiar s-au făcut câteva investiții foarte mari, iar Consiliul Județean ne-a ajutat extraordinar de mult. Am primit în ultima ședință de consiliu încă 1,5 milioane de lei pentru plata unor datori. Urmează reabilitarea secției ATI, începerea lucrărilor la UPU și la staționarul 2 în martie. [De asemenea] am primit pentru ortopedie care costă zeci de mii de ero și avem o promisiune ca în mai să vină același grup cu 6-8 tiruri de aparatură medicală”, a declarat managerul SJU Reșița, Waldemar Murgu.
Spiutalul Judetean de Urgenta accepta ajutorul oricui vrea sa-l ofere . Cele mai mari proiecte de investiții la Spitalul Județean de Urgență  din Reșița presupun reabilitare termică a staționarelor spitalului din municipiul de pe Bârzava și extinderea Unității de Primiri Urgențe. Valoarea contractelor de reabilitare și extindere se ridică la aproape 70 de milioane de lei.

Comentarii

comentarii