USR Caraș-Severin: Fără penali în funcții publice

La Reșița a avut loc conferința „Fără penali în funcții publice”. Invitatul filialei Caraș-Severin a fost deputatul USR de București Cristian Seidler. Conferința a debutat cu prezentarea impactului pe care l-a avut inițiativa cetățenească în Caraș-Severin. Președintele USR Caraș-Severin, Andrei Plujar, a declarat că de la demararea strângerii de semnături persoane de toate vârstele, din mai multe localități ale județului, inclusiv din zona rurală, și-au manifestat interesul pentru această inițiativă. De asemenea, USR speră că răspunsul solicitării pe care a înaintat-o Primăriei Reșița în urmă cu 22 de zile în vederea amplasării unui cort în zona Victoria să fie unul pozitiv.

Cristian Seidler a prezentat inițiativa cetățenească și procesul de urmat până la inițierea referendumului pentru modificarea Constituției. După ce a fost în Giurgiu, Teleorman sau la Timișoara, deputatul USR precizează că peste tot a întâlnit deschidere față de acest demers, chiar și în județele considerate ca fiind de culoare roșie.
După conferință au avut loc discuții libere cu cei interesați, urmate de o acțiune de strângere de semnături în centrul civic al orașului.

A doua zi, 28.04.2018, a continuat cu un training în administrație publică locală cu Cristian Seidler. Participanții au aflat cum funcționează administrația locală, care sunt atribuțiile primarului și cele ale consilierilor locali, care sunt pârghiile și drepturile pe care le au în interacțiunea cu Primăria, cum pot cere informații, într-un cuvânt, cum se pot implica activ în comunitatea în care trăiesc.


USR Caraș-Severin

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „USR Caraș-Severin: Fără penali în funcții publice

  • 1 mai 2018 la 10:37
    Permalink

    Si fara incompetenti. Cati stupi ai pe raza comunei, Borduzule? Habar nu ai! Cati au venit la Scaius fara autorizatii de pastoral? De ce permiti asa ceva? Ca nu sunt oi? Atunci ai face ceva? !

Comentariile sunt închise.