Afla aici cum verifici calitatea si autenticitatea mierii

Sunt metode simple, la îndemâna oricui și vericate de-a lungul sutelor de ani. Uite-o și pe cea mai simplă: o metoda de verificare a calitatii ar fi sa pui miere in borcan si sa inchizi bine capacul. Intorci brusc borcaul cu capacul in sus si daca bula de aer care se formeaza se ridica alungită, compactă, fară să se spargă, înseamnă că mierea nu are zahar adaugat, este natuarală. Nu are nici melasă și nici apă.

Pune miere intr-o lingurita, iar cu varful unui creion chimic amesteca in ea. Daca mierea se coloreaza de la creion, inseamna ca nu este naturala. Daca mierea de albine nu si-a modificat culoarea, este naturala.

Introdu o lingurita in borcanul cu miere si ridic-o. Daca mierea curge continuu, inseamna ca este naturala. Daca se intrerupe si curge sub forma de picaturi atunci cauta alt furnizor de miere.

Și nu uitați; Mierea cristalizata reprezinta o alta garantie a calitatii mierii curate. Apropo, știați că mierea este singurul aliment natural care păstrată în borcam sau recipient închisă ermetic, nu se strică? NICIODATĂ!

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Afla aici cum verifici calitatea si autenticitatea mierii

  1. Am miere de foarte mult timp, zaharisita, dar este buna, se poate consuma. Daca se incalzeste intr-un recipient pe aragaz/cuptor mierea devine lichida pentru cei carora nu le place mierea in stare solida. Sau borcanul cu miere se poate pune pe calolifer.

Comments are closed.