Dosarul spionajului si intereselor ascunse de la Moldomin Moldova Nouă – continuă

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în lipsă, a inculpaților Andrejevic Aleksandar și Aksentijevic Dimitrije, cetățeni sârbi, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. Cei doi apar în celebrele dosare legate de privatizarea SC Moldomin Moldova Nouă.

În rechizitoriul procurorilor s-a reținut faptul că, în cursul lunilor februarie – martie 2012, inculpații Andrejevic Aleksandar și Aksentijevic Dimitrije, prin intermediul lui Chișărău Iacob, director al Moldomin din acea vreme, și Rus Adrian Dan, au oferit judecătorului Șerban Nicolae Cătălin, la acel moment vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, suma de 60.000 euro, pentru a cumpăra influența pe care acesta din urmă lăsase să se creadă că o are asupra unor magistrați ce aveau spre soluționare două dosare, ambele aflate în faza recursului pe rolul Curții de Apel Timișoara, respectiv pentru a-i determina să respingă căile de atac formulate.

„La data de 14 martie 2012, cei doi inculpați, prin intermediul lui Mihăilă Marian, Chișărău Iacob și Șerban Ramona i-au dat magistratului suma de 50.000 euro, bani ce au fost găsiți la aceeași dată în cabinetul notarial al acesteia din urmă, cu ocazia efectuării unei percheziții domiciliare“, se arată într-un comunicat al DNA.

În acest dosar au fost judecați, după cum urmează:

Șerban Nicolae, judecător, vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara (la data comiterii faptelor), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Chișărău Iascob, fost consilier județean PDL în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin și director general al S.C. Moldomin S.A. Moldova Nouă, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Rus Adrian, reprezentant al MINECO AG în România, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile complicitate la cumpărare de influență, complicitate la trafic de influență, asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Mihăilă Marian, profesor universitar, președintelel Universității Eftimie Murgu din Reșița, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Șerban Ramona, notar public, (soția inculpatului Șerban Nicolae Cătălin), în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de complicitate la trafic de influență și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni.

Toți inculpații au fost condamnați definitiv la pedepse cuprinse între 2 ani închisoare cu suspendare și 5 ani închisoare cu executare.
Victor Nafiru www.argument-cs.ro

Comentarii

comentarii